Annons:       Antal besökare i arkivet just nu: 1193   

Motorsport4sale på Facebook   Motorsport4sale på You Tube   Motorsport4sale RSS   
Start   Nyheter   Bildreportage   Intervjuer   Filmklipp   Rally-DVD   Resultat   Nostalgi   Motorsport4sale Arkiv 2002-2008   Rallyfilm.se 


 Annons:
  

Start > Reportage 2013 > Rally

Aprilsprinten den 13 april
Arrangör: Eskilstuna MK

Då var Sprintcupen i Eskilstuna igång när arrangör, tävlande och publik uthärdade april-rusket i premiärtävlingen. Hela 90 ekipage rullade ut på startplattan för att göra upp på den cirka 2 kilometer korta slinga kring Ekebybanan där alla tre åken räknades.

Arrangörsklubben fick korta av första delen av banan som bitvis stod under vatten, men annars så "flöt" det på i alla tre åken.

Snabbast av alla blev Eric Johansson från SMK Nyköping i sin Mitsubishi. Här nedan följer en sida med de som körde snabbast och några av de som körde häftigast. Sen följer 100-tals bilder från alla tre åken utan bildtexter.

Resultatlistan i PDF-format.

Nästa deltävling är Torsdagsrallyt den 9 maj, bara att boka upp i kalendern.

Genomgång [SS1] [SS1] [SS1] [SS2] [SS2] [SS2] [SS3] [SS3] [SS3]

Aprilsprinten 2013
Solen sken, fåglarna kvittrade och tussilagon stod i blom ... nja, blött, knappt över nollgradigt och regn med snöblask i luften. På plats i Eskilstuna var riktiga rallyfantaster.

Aprilsprinten 2013
Vinnare av Ungdomsklassen, Mattias Hallberg från Haninge MK som bytt ut Volvo 940:n mot en Golf (tillfälligt)? Den bilen passade perfekt för Ekebybanan, kartis var Ove Österberg.

Aprilsprinten 2013
Nio bilar till start i 4wd och Mikael Gille från Taxinge MK missade pallen med en tiondel, antagligen i det sista åket. Kartis för dagen var inte Dr Pepper utan Patric Dahlgren.

Aprilsprinten 2013
Winnare av dagens race, Eric Johansson och Johan Persson från SMK Nyköping i deras snyggt stylade Mitsubishi som flög fram i de sista två åken.

Aprilsprinten 2013
Men morgonpiggast var Christopher Tottie och Jeanette Stenius i deras Mitsubishi som tog hem sträcksegern totalt i det första åket. Mälarö-Mitsun putsade tiden för varje åk, men det gjorde andra också, och de fick nöja sig med att bli sexa i klassen och totalt.

Aprilsprinten 2013
Johan Eriksson från Ludvika MS laddade på hårt i det andra åket, med en träff i en betongsugga som resultat. Och här en lite tvåhjulning, och med tanke på att Johan tränat ner sig några kilon sen vintersäsongen så får han se upp i vänsterkurvor. Tvåa blev han med Ola Persson som kartis.

Aprilsprinten 2013
Snabbaste bakhjulsdrivna blev den här BMW´n som numera är trimmad. Konkurenterna är varnade med andra ord, nu blir det åka av i sommar. Lycklig ägare är Robin Brandel från Rasbo MK med Anders Hellman som kartis och de blev fyra i A2wd-trimmat.

Aprilsprinten 2013
Vinner A2wd gör Anders Eriksson och Billy Sundberg från MK Rimo. Anders följer alltså upp med ännu en seger efter vinsten i Östhammar i början på mars.

Aprilsprinten 2013
Fin-besök i Eskilstuna, regerande svenska mästaren Johan Holmberg på plats, nog mest för att komma i form inför stundande Rally Gotland och SSR. Med Jesper Elfver blev det en åttonde plats i klassen efter en lite för dålig tid i det första åket.

Aprilsprinten 2013
Två bilar till start i KL.3 A FÖRARE GRP N 0-1400CC, VOLVO ORIGINAL GRP.E och där segrade Patrik Jonsson och Per Carlsson från Nora MK.

Aprilsprinten 2013
Björn Olofsson från MK Rimo gillar sprintarna i Eskilstuna, i det hala underlaget kom Björn och kartisen Kurt Johansson sjua i klassen B2wd-trimmat.

Aprilsprinten 2013
Det blev en lite nyare Ford i topp i klassen, NollÅtta MKs David Barfeld tog en 0,2-sekunders seger med Robert Eriksson i högerstolen.

Aprilsprinten 2013
KL.3 B FÖRARE GRP N 0-1400CC, VOLVO ORIGINAL GRP.E lockade fem startande och segern gick till MK Kopparbergs Morgan Sörensson och Peter Granqvist. De som utmanade Kopparbergs-Volvon var ...

Aprilsprinten 2013
... Niklas Albinsson och Andreas Wilhelmsson från Fredriksbergs MK, men deras "Hell Drivers-körningar" sinkade dem i resultatlistan och de fick nöja sig med en silverbuckla. Men de slapp i alla fall en tak-buckla.

Aprilsprinten 2013
15 trimmade bilar i C-2wd kom till start och mitt i slutade Jimmy Nordström och Christer Nordström i ex-Wilén Saaben. Turbo-Saaben lät mer som en två-taktare i det första åket men sen "pös" den på bra mot en åttonde plats och det blir spännande att följa när Jimmy kommer överfund av bilen.

Aprilsprinten 2013
Dagens blåsning bjöds Björn Wulff på. Han trodde att han skulle till Eskilstuna för att kolla in en Golf KitCar som kanske skulle köpts in till teamet. Väl på plats var det hans Svensexa och kompisarna hade anmält honom till start i Aprilsprinten med Corsan tankad och preppad. Snacka om dröm-svensexa att få köra en rallytävling. Vallentuna-föraren med kartisen Kenneth Lodeklint blev femma i klassen, efter en fin tid i det andra åket.

Aprilsprinten 2013
Segern gick till Rasbos Simon Branteström och Jimmy Berlin.

Aprilsprinten 2013
Dagens största klass var KL.3 C FÖRARE GRP N 0-1400CC, VOLVO ORIGINAL GRP.E med sina 29 bilar till start. Det var fight om tiondelarna och Håkan Bodin från Örsundsbro MK satte allt på ett kort i det andra åket. Men det var typ klöver-två och Håkan bjöd kartisen Henrik Gustafsson på en snabbrullning innan de fortsatte vidare med en stukad Golf mot 19 platsen.

Aprilsprinten 2013
Nia i klassen blev Jessica och Dick Larsson från Rasbo MK som hade så bra fart i första åket att "uppbromsnings-skyltar" for allsin väg. De var en tiondel före ...

Aprilsprinten 2013
... Erik Öberg och Pontus Dahlund från Hofors MK som genade hårt.

Aprilsprinten 2013
Långväga gäst fick en överlägsen seger i klassen som belöning. Emil Johansson och Andreas Andersson från SMK Motala Bil som vi hoppas får se i maj igen för att försvara segern.

Aprilsprinten 2013
Tummen upp för Aprilsprinten trots det hiskeliga vädret. Här kombatanterna och Opel-kollegorna i A2wd trimmat, Anders Eriksson och Johan Eriksson som fortsätter sin kamp om tiondelarna i nästa deltävling.

Tills dess, tack Eskilstuna MK och vi ser fram emot damm, värme och grussprut den 9 maj. På återseende. Bläddra vidare nu för 650 bilder utan text.Genomgång [SS1] [SS1] [SS1] [SS2] [SS2] [SS2] [SS3] [SS3] [SS3]


 Annons:
Senaste bildannonserna
Rallyfilmer från Motorsport4sale på rallyfilm.se
Beställ Rallyfilm 2012
Rallyfilm 2012
Längd: 165 minuterBeställ Rallyfilm 2011
Rallyfilm 2011
Längd: 160 minuter
Beställ Rallyfilm 2010
Rallyfilm 2010
Längd: 140 minuterBeställ Rallyfilm 2009
Rallyfilm 2009
Längd: 180 minuter
Beställ Rallyfilm 2008
Rallyfilm 2008
Längd: 170 minuterBeställ Rallyfilm 2007
Rallyfilm 2007
Längd: 160 minuter

Annons:
Beställ Motorsport4sale Rallyfilm 2012

© Motorsport4sale    Om Motorsport4sale    Statistik    Om Cookies