Annons:       Antal besökare i arkivet just nu: 530   

Motorsport4sale på Facebook   Motorsport4sale på You Tube   Motorsport4sale RSS   
Start   Nyheter   Bildreportage   Intervjuer   Filmklipp   Rally-DVD   Resultat   Nostalgi   Motorsport4sale Arkiv 2002-2008   Rallyfilm.se 


 Annons:
  


Start > Nyheter 2013 > 130904 Rallyteamen laddar upp inför East Sweden Rally

Rallyteamen laddar upp inför East Sweden Rally

Rallyteamen laddar upp inför East Sweden Rally

Det återstår endast två deltävlingar i Rally-SM 2013 och nu stundar East Sweden Rally den 6-7 september som har start och mål i Linköping. Över 80 bilar är anmälda och av dem kör cirka 65 om olika SM-poäng, resterande i bland annat Riksmästerskapet för historiska rallybilar.

Starten går på fredag kväll den 6 september med en publiksträcka på asfalt inne vid Cloetta Center, Linköping. Därefter körs tre sträckor i skogarna söder om stan. På lördagen körs ytterligare tre sträckor i samma område och rallyt avslutas med en klassisk sträcka norr om Linköping innan tävlingen avslutas med publiksträckan inne i stan.

Tidschema ser ut som följer:
Fredag 6 september
17.30 Officiell invigning framför Cloetta Center
18.00 SS1 (Publiksträcka vid Cloetta Center)
18.50 SS2
19.45 SS3
20.35 SS4
22.00 Service

Lördag 7 september
08.55 SS5
09.35 SS6
10.35 SS7
11.40 Service
13.10 SS8
14.10 SS9 (Publiksträcka vid Cloetta Center)
15.45 Målgång och prisutdelning vid Cloetta Center
Det är nu det kommer att avgöras, håller bilarna, håller nerverna det är frågan. Teamen laddar upp nu i dagarna med Shake down, tester och sponsorträffar. Här är rapporter från några av SM-åkarna som kommer att bjuda på show i östgöta-skogarna till helgen.


Rallyteamen laddar upp inför East Sweden Rally

"Inför tävlingen har Holmberg Motorsport kört ett ordentligt test och bilens inställningar är hundra och killarna säger sig vara rejält taggade inför rallyt. Två tävlingar återstår och tabellen är stentuff, vilket innebär att det inte finns något utrymme för att "känna sig för". Nu gäller det bara att ge järnet och satsa på en bra poängskörd.

Om man räknar bort en tävling, vilket skall göras i slutänden, så skiljer det endast 9 poäng mellan de fyra första i tabellen. Kan knappast vara tightare.

- Det känns extra kul att köra den här tävlingen eftersom den går av stapeln i mina hemmatrakter. Vem vet, kanske man känner igen något ansikte bland träden, säger Henrik Appelskog, kartläsare åt Johan Holmberg.


Rallyteamen laddar upp inför East Sweden Rally

" För bara en månads sedan gjorde rallyföraren Mikael Lindqvist sin bästa tävling för året när han blev trea i klassen i AM Snapphanerallyt som avgjordes i Hässleholm. Nu är det dags för East Sweden Rally som avgörs i Linköping till helgen. Lindqvist som kommer till start med sin kartläsare Per Andersson från Hässleholm har inga planer på ett sämre resultat denna gång.

- Vi visade senast att vi kan hänga med de bästa på allvar. Nu med ett rally på Östgötavägar känner vi oss ännu mer taggade, säger Mikael Lindqvist och fortsätter.

- Det kommer att bli en tuff fredag där vi också får köra några sträckor i mörker. Förr körde vi många tävlingar i mörker men de har försvunnit de senaste åren. Det är lite speciellt i mörker när man bara ser där billjusen lyser. Jag tror att vi har en fördel av att ha kört många tävlingar i mörker så jag hoppas att vi kan vara med riktigt bra på fredagen, avslutar Mikael Lindqvist

Teamet kommer att köra ett test under torsdagen för att göra de sista inställningarna på bilen."


Rallyteamen laddar upp inför East Sweden Rally

- Jag trivs mycket bra i Linköping, det har tidigare varit fantastiska vägar och ett toppenarrangemang. Vi siktar självklart på att ta en pallplats i tävlingen, säger Mattias Adielsson i sitt nyhetsbrev.

- Det är alltid väldigt hektiskt när det börjar närma sig tävling. Den här veckan kommer vi tidig till Linköping och är med på en presskonferens på tisdag, under onsdagen kommer vi köra ett mindre test på Torpa Gård Konferens & Event, på torsdagen är det anmälan och på fredag börjar tävlingen. Vi kommer med en seger i senaste deltävlingen så det är klart att vi siktar på pallen även den här gången, avslutar Mattias Adielsson.


Rallyteamen laddar upp inför East Sweden Rally

" Den senaste SM-deltävlingen fick stå tillbaka till förmån för asfaltträning inför Rally Deutschland, men nu är Pontus Tidemand och kartläsaren Ola Fløene redo att köra på svensk mark igen. Deras senaste SM-rally var South Swedish Rally i maj, och precis som då ställer de nu upp i den otrimmade tvåhjulsdrivna klassen med en Ford Fiesta R2. Junior-VM har varit och är första prioritet i år och eftersom de kör en likadan bil i serien, gäller det att passa på att samla så många mil i bilen som möjligt utöver själva VM-tävlingarna.

- Det ska bli kul att köra i Sverige igen, säger Pontus. Den senaste tiden har vi fokuserat på asfaltkörning i och med att det är det som gäller i de tre sista JVM-tävlingarna, så det ska bli spännande att se hur snabbt man kan ställa om sig till att köra på grus.

- East Sweden Rally brukar alltid vara en bra tävling och tidigare år har jag trivts. Det är också roligt att både börja och sluta med en stadssträcka eftersom de brukar locka mycket publik och skapa stämning. Jag tror det kan bli en riktigt bra helg, avslutar Pontus.


// Niclas Åkerström 130904


 Annons:
Senaste bildannonserna
Rallyfilmer från Motorsport4sale på rallyfilm.se
Beställ Rallyfilm 2012
Rallyfilm 2012
Längd: 165 minuterBeställ Rallyfilm 2011
Rallyfilm 2011
Längd: 160 minuter
Beställ Rallyfilm 2010
Rallyfilm 2010
Längd: 140 minuterBeställ Rallyfilm 2009
Rallyfilm 2009
Längd: 180 minuter
Beställ Rallyfilm 2008
Rallyfilm 2008
Längd: 170 minuterBeställ Rallyfilm 2007
Rallyfilm 2007
Längd: 160 minuter

Annons:
Beställ Motorsport4sale Rallyfilm 2012

© Motorsport4sale    Om Motorsport4sale    Statistik    Om Cookies