Annons:       Antal besökare i arkivet just nu: 544   

Motorsport4sale på Facebook   Motorsport4sale på You Tube   Motorsport4sale RSS   
Start   Nyheter   Bildreportage   Intervjuer   Filmklipp   Rally-DVD   Resultat   Nostalgi   Motorsport4sale Arkiv 2002-2008   Rallyfilm.se 


 Annons:
  


Start > Nyheter 2013 > 130822 Liten rapport från Bresontrofén i Rasbo

Liten rapport från Bresontrofén i Rasbo

Sebastian Malm körde föråkare i Bresontrofén i Rasbo

137 bilar kom till start när Rasbo MK arrangerade sin tävling Bresontrofén i början på juni. Nästan 100 ekipage nådde målet och snabbast av alla blev Mats Thorszelius från SMK Uppsala i sin nyinförskaffade Corolla WRC.

Fyra specialsträckor på sammanlagt cirka 3,4 mil var det som gällde för startfältet som också tävlade om poäng i Uppländska Rallyserien, Stockholms DM, FM för Nedre Norra samt Rallymästerskapet.

Tävlingen startade i härligt försommarväder med damm och mygg för att avsluta med ett riktig knakelibrak-åskoväder över sista sträckan. Dock sken solen innan sista bilarna sladdat klart på SS4.

Den som bemästrade vägar och vädrets makter bäst blev Mats Thorszelius från SMK Uppsala som kom till start i teamets nya Corolla WRC. Skodaföraren Björn Adolfsson från KAK tog hem andraplatsen, med 18,3 sekunders marginal efter WRC-kollegan. Trea totalt blev Anders Lundin från MK Rimo i sin Subaru Impreza STi.

Precis utanför pallen blev Jacob Jansson från MK Kopparberg i en Subaru och på femteplatsen från Umeå AK, Jan-Olof Marklund i sin Lancia Delta HF Integrale 16v

Sexa total och snabbaste 2wd blev Magnus Wallén från Vallentuna MK som med sin Nissan Sunny var 5,3 sekunder före hemmaföraren Jens Branteström i en Opel Corsa.

Här länk till resultatlista med alla bilarna.

Och nu lite blandat med bilder från skogen och filmklipp.

Liten rapport från Bresontrofén i Rasbo

Här kommer då lite mobilbilder från skogarna kring Rasbo. 38 bilar hamnade på de brutnas lista och en av de blev Fredrik Dannevall från Nollåtta MK som hamnade uppåner på SS1.


Liten rapport från Bresontrofén i Rasbo

Ja, det var full attack redan från första början och vem är det som sladdat ner lite ATA-band här nu då?
Jo, det var Tom Hansson från Mälaröarnas MK som höll "pedalen i metallen" genom pilar och ATA-band i jakten på konkurenterna i VOC Elit B / Grp. N -1600. Tyvärr slog de i en fulsten lite längre fram och efter lite mer strul blev det en sjätteplats till slut.


Liten rapport från Bresontrofén i Rasbo

Toms klubbkompis Stefan Eklund fick kraftig toeout efter slagit i fulstenen som stack upp mitt på vägen efter tag i startfältet. The Boss fick ge upp här på SS1.


Liten rapport från Bresontrofén i Rasbo

Några som inte höll på att hitta till SS1 var Johan och Julia Wikström från Skutskärs MS som tog en liten extra tur i skogen och nästan fann en genväg in på SS1. Men med lite hjälp från publiken så är de här på väg åt rätt håll igen till starten på sträckan. De blev sexa i VOC / Grupp N -1600.


Liten rapport från Bresontrofén i Rasbo

Nollåtta MKs Mitsubishis hade inte flyt den här dagen, även Dick Larsson fick ta hjälp av publiken för att komma ner på hjulen igen. Den svarta hamnade på de brutnas lista.


Liten rapport från Bresontrofén i Rasbo

Karl Sundborger och Johan Thelin från Mälaröarnas MK hamnade vid sidan av vägen de med, men trots att de kom upp igen så fick de bryta efter SS2 med trasiga stötdämpare.


Liten rapport från Bresontrofén i Rasbo

Peter Reiman från Rasbo MK bodde inte långt från sträckan, men det hjälpte inte. Fördelen var kanske att det i alla fall var nära hem till garaget där Golfen behövde mycket kärlek efter den här rulltårtan.


Liten rapport från Bresontrofén i Rasbo

Här en kul nyhet för dagen, Martin Jansson från Rasbo MK i sin nya Skoda Fabia R2. Bilen må se beskedlig ut men den hade ett väldans skönt ryt och sång i skogen.
Se och lyssna på det här klippet från olika svängar när Martin och kartisen Lars Blondell från Mantorps MK blir tredje snabbaste 2wd den här dagen och nia totalt.


Liten rapport från Bresontrofén i Rasbo

Hasse Jansson från MK Rimo gjorde comeback efter att "byggt nytt" efter sin vådliga rulltårta i Laxå ganska precis ett år tidigare. Hiskeligt grönt är utbytt mot diskret blått och det var lite diskret satsning till en början för att hitta flytet och skramla alla bitar på plats i nybygget. Skramlade gjorde det också med bara kilometrar kvar till mål på sista sträckan när drivningen gav upp. Hasse var dock inte bedrövad för det, utan glad för att vara tillbaka bakom ratten igen. Och det dröjer nog inte länge innan vi får se den blåa Volvon på rediga bredsladdar genom svägarna.


Liten rapport från Bresontrofén i Rasbo

Sista bilden från Rasbo, tävlingen över och teamen på väg hem. Roine och Carolin Larsson från Waxholms MK tog ett stopp på vägen hem efter sin 13 plats i A-2wd.

Det var allt från Rasbo och vi ser fram emot 2014 års upplaga av den fina tävlingen. Men för den som inte vill vänta till nästa år för att se rally i Rasboskogarna har chansen nu på söndag den 25 augusti när Fixussprinten körs. 80-talet rallybilar x tre i maximum attack, läs mer om tider och plats i Inbjudan här.


// Niclas Åkerström 130823


 Annons:
Senaste bildannonserna
Rallyfilmer från Motorsport4sale på rallyfilm.se
Beställ Rallyfilm 2012
Rallyfilm 2012
Längd: 165 minuterBeställ Rallyfilm 2011
Rallyfilm 2011
Längd: 160 minuter
Beställ Rallyfilm 2010
Rallyfilm 2010
Längd: 140 minuterBeställ Rallyfilm 2009
Rallyfilm 2009
Längd: 180 minuter
Beställ Rallyfilm 2008
Rallyfilm 2008
Längd: 170 minuterBeställ Rallyfilm 2007
Rallyfilm 2007
Längd: 160 minuter

Annons:
Beställ Motorsport4sale Rallyfilm 2012

© Motorsport4sale    Om Motorsport4sale    Statistik    Om Cookies