Annons:       Antal besökare i arkivet just nu: 494   

Motorsport4sale på Facebook   Motorsport4sale på You Tube   Motorsport4sale RSS   
Start   Nyheter   Bildreportage   Intervjuer   Filmklipp   Rally-DVD   Resultat   Nostalgi   Motorsport4sale Arkiv 2002-2008   Rallyfilm.se 


 Annons:
  


Start > Nyheter 2013 > 130813 Liten rapport från Rally Killingen

Liten rapport från Rally Killingen

Liten rapport från Rally Killingen

125 bilar kom till start när Kils MK Bil arrangerade sin tävling Rally Killingen, som bestod av fem specialsträckor där SS1 och SS5 var samma. En tävling som bland annat ingick i Sverigeserien där Emil Bergkvist och Sofia Lundmark blev vinnarduon.

Men snabbast totalt blev en trimmad 940, nämligen Stefan och Emelie Axelsson från Säffle som var 7,8 sekunder före Lars-Ove Olsson och Anders Moberg från Forshaga MC som körde en fyrhjulsdriven Mazda 323.

Volvo = Värmland eller om det är Värmland = Volvo för på tredjeplatsen totalt kom Leif Persson och Fredrik Rudmalm från Laxå MK. Totalt så var tio av de tolv första bilarna i rallyt av märket Volvo.

Bästa framhjulsdrivna blev Jan Johansson från Fryksdalens MK med kartläsaren Nicklas Edvardsson från Taxinge MK. De tappade pallplatsen på den sista sträckan och slutade fyra i rallyt med två tiondelar till pallen och 11,2 till vinnar-Volvon.

Tävlingen ingick som sagt i Sverigeserien och det kom 56 Mekonomen-Volvobilar i klasserna VOC Elit A och VOC Elit B samt VOC Cup till start. Snabbaste Mekonomen-Volvo blev Emil Bergkvist som slutade sexa totalt och faktiskt var snabbast totalt på SS3 (ett regnoväder ställde till det för de trimmade bilarna kan dock tilläggas).

Racerapportern från Bergkvist Motorsport lyder:
- Vi hittade snabbt ett bra tempo som vi såg till att hålla hela dagen.
Dessvärre ställde regn och oväder till det för ekipagen under tre av tävlingens fem specialsträckor, vilket gjorde att vägarna blev leriga och halkiga samt försämrade sikten avsevärt.
- Trots ovädret försökte vi åka på som vanligt och det gick riktigt bra, så bra att vi lyckades bli totalsnabbast på tredje sträckan, säger kartläsaren Sofie.
Resultatet innebär nu en fortsatt ledning i Sverigeserien inför nästa deltävling som körs i Finland i slutet på september. Innan dess är det dock dags för nästa deltävling i SM, då ska teamet köra med Forden i East Sweden Rally i Linköping den 6 september.
- Vi känner oss laddade för en fullspäckad höst, så nu laddar vi och återkommer med ny energi i nästa tävling, avslutar Emil.

Näst snabbaste VOC blev Patrik Adolfsson och Fredrik Erixon från Säffle MC som var sjua totalt och vinnare av VOC Elit B. VOC Cup togs hem av Kent-Ola Björklund och Anna Maria Barth MK Ratten.

Nu återstår endast tre deltävlingar i Sverigeserien:
Tävling 6 Tammerfors FINLAND, 27 september, Castrol Rally – dag 1
Tävling 7 Tammerfors FINLAND, 28 september, Castrol Rally – dag 2
Tävling 8 Final – VOC RallyXplosion, preliminärt datum 12 oktober
Läs mer på volvooriginal.com.

Tävlingen ingick också i GruppE-cupen som lockade 24 bilar till start, Jesper Samuelsson och Conny Sundqvist från Storfors MK blev snabbast av dem. Två deltävlingar återstår och det är Runt Mjölkpallen Pokalen i Gnesta den 24 augusti samt Rejmes-svängen den 21 september. Läs mer om cupen på www.rallygruppe.se

Liten rapport från Rally Killingen

Snabba och fina vägar men med luriga kurvor och krön ställde till det för en del ekipage den här dagen. Redan på SS1 tog det roliga slut för Ronny Hedström och Bohalvar Halvarsson från Likenäs MK som rullade 2 varv med deras Appendix-Ascona. Gör en sökning på Rally Killingen på Youtube och du hittar fler hissnande filmklipp, både InCar och från läktarplats.

Alexander Cruse rullar efter målskyltarna på SS3 efter att (inofficiellt) varit delad snabbast totalt på sträckan. Delad Snabbast totalt på sträckan i startfältet med en VOC.

Tider och resultat från Rally Killingen anno 2013 hittar ni här hos RaceConsulting.


// Niclas Åkerström 130813


 Annons:
Senaste bildannonserna
Rallyfilmer från Motorsport4sale på rallyfilm.se
Beställ Rallyfilm 2012
Rallyfilm 2012
Längd: 165 minuterBeställ Rallyfilm 2011
Rallyfilm 2011
Längd: 160 minuter
Beställ Rallyfilm 2010
Rallyfilm 2010
Längd: 140 minuterBeställ Rallyfilm 2009
Rallyfilm 2009
Längd: 180 minuter
Beställ Rallyfilm 2008
Rallyfilm 2008
Längd: 170 minuterBeställ Rallyfilm 2007
Rallyfilm 2007
Längd: 160 minuter

Annons:
Beställ Motorsport4sale Rallyfilm 2012

© Motorsport4sale    Om Motorsport4sale    Statistik    Om Cookies