Annons:       Antal besökare i arkivet just nu: 539   

Motorsport4sale på Facebook   Motorsport4sale på You Tube   Motorsport4sale RSS   
Start   Nyheter   Bildreportage   Intervjuer   Filmklipp   Rally-DVD   Resultat   Nostalgi   Motorsport4sale Arkiv 2002-2008   Rallyfilm.se 


 Annons:
  


Start > Nyheter 2013 > 130805 Utökad ledning för Pontus Tidemand i JVM efter Rally Finland

Utökad ledning för Pontus i JVM efter Finland

 Utökad ledning för Pontus Tidemand i JVM efter Rally Finland

Rally Finland, den tredje deltävlingen av Junior-VM i rally, är avverkat och efter att ha kammat hem ännu en pallplats, har Pontus Tidemand utökat sin ledning i mästerskapet inför de kommande asfalttävlingarna. Precis som han förutspådde blev det en tuff tävling och efter en problematisk andra dag avslutade han på bästa möjliga sätt och är nöjd med tredjeplatsen och den fortsatta ledningen.

Sex sträckor stod på schemat när Rally Finland drog igång på torsdagen. Mestadels kortare sträckor på under milen, men det gjorde inte dagen mindre utmanande. Sol blev till regn och många hade problem med det hala underlaget framåt kvällen. Pontus och co-drivern Ola Fløene lyckades hålla ett jämnt tempo och var nöjda med tävlingens första dag.

- Vi har haft en bra start idag, sa Pontus på torsdagskvällen. Vi hittade ett fungerande tempo och höll oss där utan att pusha och ta onödiga risker. Vi får anpassa oss efter resultatlistan och se vad vi kan göra, men vi vill inte ta alltför stora risker.

På fredagen gick de finska vägarna hårt åt Pontus Ford Fiesta R2. Problemen började redan på dagens första sträcka - en punktering och en böjd länkarm saktade ner honom och orsakade svårigheter på de fyra förmiddagssträckorna. Ändå var Pontus uppe på andra plats vid lunchservicen. Men tyvärr tog det längre tid än tillåtet att få ordning på bilen, vilket gjorde att Pontus och Ola blev sena ut från service och fick därmed tre minuter och tio sekunders tidstillägg.

Trots det visade Pontus prov på sitt otroligt starka psyke genom att komma tillbaka och direkt ta en sträckseger på sträcka 11. Tidstillägget gjorde dock att de gled ner till sjätte plats och mer problem väntade.

- Det var verkligen tufft, berättade Pontus. Vi försökte undvika stenar, men lyckades ändå plocka upp en punktering och tappa tid på sträcka 12 och sträcka 13 var en riktig utmaning.

sträcka 14 blev det ännu en sträckvinst när Pontus var hela 17 sekunder snabbare än tvåan Yeray Lemes. Precis som på torsdagskvällen, avslutades fredagen med superspecialen Killeri och trots att Pontus ville lite för mycket, satte han en tredjetid och var bara dryga sekunden efter sträckvinnaren. Innan nattuppehållet var Pontus tillbaka på tredje plats.

När lördagens sträckor kom igång var de tidigare problemen som bortblåsta. Juniorerna deltog i de fyra första sträckorna och Pontus var snabbast på alla fyra, vilket innebar att han knep alla dagens poäng för sträckvinster och slutade på tredje plats i klassen.

- Vi kan inte annat än vara nöjda med resultatet, särskilt med tanke på tidstillägget från fredagen, säger Pontus. Vår plan var att inleda rallyt på den säkra sidan, vilket vi också gjorde. Problem är aldrig roligt, men det är helt enkelt sådant som inträffar och man får göra det bästa av situationen. Sista dagen siktade vi på att komma i mål och försöka få med oss så många poäng som möjligt för sträckvinster. Att vi lyckades ta hem sex poäng för sträckorna är positivt för den totala ställningen i mästerskapet och jag är väldigt glad över att ha ökat ledningen.

 Utökad ledning för Pontus Tidemand i JVM efter Rally Finland

Rally Finland var alltså det tredje rallyt av sex i årets JVM-serie och efter att ha slutat på pallen i alla tre tävlingarna, drygar Pontus ut sin ledning i mästerskapet med 29 poäng före José Suarez, som endast fick med sig två poäng från Finland. I och med det går Pontus in i andra halvan av JVM-säsongen med en god ledning när tre asfaltrallyn på rad väntar. Först ut är Rally Deutschland om tre veckor.

Resultat FIA Junior WRC Neste Oil Rally Finland 2013
1. A. Amberg (FIN) / M. Lukka (FIN) 2:34:51.9
2. S. Pärn (EST) / K. Järveoja (EST) +2:24.6
3. P. Tidemand (SWE) / O. Floene (NOR) +2:52.5
4. Y. Lemes (ESP) / R. Penate (ESP) +3:41.8
5. M. Aasen (NOR) / M. Engan (NOR) +3:52.1
6. M. Burri (SUI) / G. Moreau (FRA) +11:04.6
7. M. Koci (SVK) / P. Starý (CZE) +13:30.4
8. N. Nieminen (FIN) / M. Korhonen (FIN) +20:24.9
9. Suarez (ESP) / C. Carrera (ESP) +45:57.2

Ställningen i Junior WRC efter tre av sex deltävlingar
1. P. Tidemand (SWE) 77
2. J. Suarez (ESP) 48
3. S. Pärn (EST) 43
4. A. Amberg (FIN) 42
5. Y. Lemes (ESP) 31
6. M. Koci (SVK) 24
7. M .Burri (CHE) 20
8. N. Nieminen (FIN) 20
9 M. Aasen (NOR) 19
10. M. Bostanci (TUR) 1


// Niclas Åkerström 130805


 Annons:
Senaste bildannonserna
Rallyfilmer från Motorsport4sale på rallyfilm.se
Beställ Rallyfilm 2012
Rallyfilm 2012
Längd: 165 minuterBeställ Rallyfilm 2011
Rallyfilm 2011
Längd: 160 minuter
Beställ Rallyfilm 2010
Rallyfilm 2010
Längd: 140 minuterBeställ Rallyfilm 2009
Rallyfilm 2009
Längd: 180 minuter
Beställ Rallyfilm 2008
Rallyfilm 2008
Längd: 170 minuterBeställ Rallyfilm 2007
Rallyfilm 2007
Längd: 160 minuter

Annons:
Beställ Motorsport4sale Rallyfilm 2012

© Motorsport4sale    Om Motorsport4sale    Statistik    Om Cookies