Annons:       Antal besökare i arkivet just nu: 516   

Motorsport4sale på Facebook   Motorsport4sale på You Tube   Motorsport4sale RSS   
Start   Nyheter   Bildreportage   Intervjuer   Filmklipp   Rally-DVD   Resultat   Nostalgi   Motorsport4sale Arkiv 2002-2008   Rallyfilm.se 


 Annons:
  


Start > Nyheter 2013 > 130805 Team 142-Blå summerar insatsen i Midnattssolsrallyt

Team 142-Blå summerar insatsen i MSR

Team 142-Blå summerar insatsen i Midnattssolsrallyt

Curt Jonsson från Sikfors SK summerar teamets och rallybilen 142-blå´s insats i Midnattssolsrallyt med 220 transport-mil tur och retur Karlstad och 136 mil rallytävling under fyra dagar.

Tidigt i våras (eller i slutet på vintern, beroende på i vilken del av vårt avlånga land man bor) intervjuade vi Sikfors-föraren Curt Jonsson som laddade inför tävlingen Polar Classic. (Läs intervjun här) Men den tävlingen ställdes tyvärr in och teamet ställde om fokus till Midnattssolsrallyt istället. En stor och strapatsrik tävling som ställer stora krav på sina tävlande, bilar och mekaniker för att komma i mål.

Här följer Curts racerapport:

Tisdagen den 16 juli
Vi når Karlstad med 142-Blå på släpet. Checkar in för att få alla papper i ordning. Övernattar hos Bosse Sundberg (Anders Kullängs Co-Driver förr i tiden). Där skulle vi natta hela veckan.

Onsdagen den 17 juli
Besiktar 142-Blå och inväntar kvällens sprintsträcka på Kalvholmens Motorstadion. Vi är seedade som 91:a bland de 110 startande och jag hade hört att det blir en omseedning efter första dagen så jag och Co-Drivern Lasse Nilsson tar i på en gång vilket resulterar i en 32:a plats totalt och 7:a i klassen. Tyvärr så gällde omseedningen efter nästa hela dagsetapp.

Torsdagen den 18 juli
Alltså får vi starta denna 35 mil långa etapp som nummer 91. Denna etapp gick ner mot Dalsland, Årgäng och Arvika. Detta medförde damm-problem när vi hann upp framförvarande ekipage som vi dock tog oss förbi utan att förlora alltför mycket tid. Laddningslampan började lysa men vi kommande service fixade servicegubbarna Anders Jonsson och Lasse Gustavsson problemet.

På SS4 vid målskjutsen slog vi höger framhjul i en vägtrumma som skickade oss över vägen och ner i andra diket men vi tog oss upp på vägen igen. Tyvärr blev hjulinställningen helt galen efter detta men efter etappmålet i på Färjestads Travbana bytte vi en bärarm som hjälpligt förbättrade den stukade framvagnen, alltså nattjobb!

Fredagen den 19 juli
Nu hade vi blivit omseedade som nummer 54 så det blev bättre före denna 52 mil långa etappen som gick upp mot Hagfors och Filipstad. Det börjar skramla oroväckande i bilen men Co-Driver Lasse meddelar att det är inga akuta problem. Vi försökte hålla hyfsad fart utan att chansa vilket gjorde några placeringar denna dag. Vid etappmålet på Färjestads Travbana erkänner Lasse att ett motorfäste är trasigt.
- Ville inte oroa, var hans förklaring.
Då var det kvällsjobb igen till framåt midnatt.

Lördagen den 20 juli
Startar som nummer 46 denna sista etapp som också var 52 mil lång och drog sig till Närke och Västmanland. Fina och härliga rallyvägar men vi känner att vi får problem med däcken som har hållit riktigt bra. Vid servicen i Lindesberg ser vi att ett bakdäck har separerar så vi byter ut detta.

Vi märker en viss förbättring men 142-Blå studsar ändå omkring på transportsträckan efter servicen. Nåväl, det bör väl hålla ett par specialsträckor som visserligen är en mil per styck. Vid nästa service byter vi till helt andra däck och det gjorde susen, nu gick den blå stabilt igen.

Målgång i Karlstad Stadspark
Målgång vid halv åtta-tiden på kvällen och då hade vi klättrat ytterligare lite, 42:a totalt och 11:a i klassen är teamet mycket nöjda över.

Får vi ihop ekonomin till nästa sommar så är vi nog på plats igen vid Midnattssolsrallyt.

Vi tackar Curt och teamet för racerapporten och ser fram emot nya.

Vill ni "åka med i" 142-Blå finns det flera InCar-klipp på YouTube från teamet, sök på "Curt Jonsson MSR 2013". Här film från SS4 med den spännande målgången.


// Niclas Åkerström 130805


 Annons:
Senaste bildannonserna
Rallyfilmer från Motorsport4sale på rallyfilm.se
Beställ Rallyfilm 2012
Rallyfilm 2012
Längd: 165 minuterBeställ Rallyfilm 2011
Rallyfilm 2011
Längd: 160 minuter
Beställ Rallyfilm 2010
Rallyfilm 2010
Längd: 140 minuterBeställ Rallyfilm 2009
Rallyfilm 2009
Längd: 180 minuter
Beställ Rallyfilm 2008
Rallyfilm 2008
Längd: 170 minuterBeställ Rallyfilm 2007
Rallyfilm 2007
Längd: 160 minuter

Annons:
Beställ Motorsport4sale Rallyfilm 2012

© Motorsport4sale    Om Motorsport4sale    Statistik    Om Cookies