Annons:       Antal besökare i arkivet just nu: 438   

Motorsport4sale på Facebook   Motorsport4sale på You Tube   Motorsport4sale RSS   
Start   Nyheter   Bildreportage   Intervjuer   Filmklipp   Rally-DVD   Resultat   Nostalgi   Motorsport4sale Arkiv 2002-2008   Rallyfilm.se 


 Annons:
  


Start > Nyheter 2013 > 130630 Liten rapport från Edaneracet

Liten rapport från Edaneracet

Liten rapport från Edaneracet

Det körs flera fina sommartävlingar i Värmland i år och en av dem var MK Team Westoms tävling Edaneracet som lockade nästan 100-talet startande, varav flera norska deltagare. Här en liten kort rapport från tävlingen.

Tävlingen som inte ingick i något mästerskap eller serie lockade trots allt nästan 100 startande. Tre notade sträckor kördes två gånger och totalt mätte SS-längden 23 kilometer. Start och mål var förlagt till Edane i Arvika kommun.

Mats Jonsson från Forshaga utmanades om totalsegern av Jacob Jansson från Kopparberg, men i mål var det cirka 25 sekunders marginal. Snabbaste 2wd blev Mattias Olsson från Fryksdalens MK i sin Fiesta (racerapport längre ner).

Bland de "en-hjuls-drivna" var Säffles Patrik Adolfsson snabbast bland Mekonomen-Volvobilarna (hela 26 bilar till start i den klassen) medans Grupp-E vanns av Tobias Isaksson från Laxå MK i en Golf. Mattias Jacobsson från Dals MK var ensam till start i Ungdomsrallyt men fick ge upp efter fyra sträckor.

Midnattssolsrallyt närmar sig och flera MSR-bilar var med i den 11 bilar stora klassen för Appendix-K. Janne Westlund från MK Kopparberg visade form och slog Tom Axelsson med 13,8 sekunder.

Resultatlistan finns här!

Här följer lite depåbilder med bonus.

Liten rapport från Edaneracet

Många norska ekipage förgyllde dagen för rallyfantasterna i skogarna kring Edane. Reidar Moland och Tormod Schau var några av de från vårt västra grannland och de blev 20 bil i 2wd.

Liten rapport från Edaneracet

Ford Taunus i rallyskogen, kan det funka? Jodå, hemmaduon Mattias och Christian Pihlgren inte bara blev sjua av 13 startande i Grupp E. Före start underhöll de i depån genom att spela musik i bilstereon.

Liten rapport från Edaneracet

Tom Axelsson och Annette Åhman från Almunge MK tog andraplatsen i klassen efter Janne Westlund. Vi får se om de skruvar upp tempot lite till i Midnattssolsrallyt. Och just Almunge MK och historiska rallybilar brukar betyda ARC-Rallyt i augusti. Men i år blir det en öppen tävling för alla klasser när Almunge MK arrangerar Tennkannan som ingår i Uppländska rallyserien. Läs inbjudan här.

Liten rapport från Edaneracet

Hasse Alamaa och Peter Björlin från Munkfors MC kom till sista sträckan innan de fick bryta. Men kortare rally blev det för ...

Liten rapport från Edaneracet

... Kenneth Tomasson och Ida Bood från MK Ratten som smällde hårt in i träden tidigt på SS1. Omskakade men okej var besättningen, som tur var tog nog bilen den värsta smällen.Här InCar med Volvon och man duckar själv framför datorn när det går åt skogen.

Liten rapport från Edaneracet

Men det finns ju roligare bucklor också, som Mattias och Patrik fick efter segern i 2wd. Här följer deras racerapport:

" Nästa helg är det asfalt som gäller i SM-sprinten, så den här helgen ägnades åt att skaka av de sista gruskornen från teamets fabriksbyggda Ford Fiesta R2.

Mattias gjorde detta i högsta fart genom Edanes byvägar och skogar under lördagen. Tävlingen EdaneRacet kördes som en kompakt rallytävling med 3 sträckor som kördes två gånger. Mattias och Patrik fick inte till rytmen under första genomkörningen, men efter servicen kom den rätta känslan tillbaks.

- Vi justerade framvagnen så att bilen styr in bättre i svängarna. Jag fick bättre känsla i bilen och vågade pusha mer, säger Mattias Olsson.

Med den rätta känslan kom också ännu snabbare körning och sträcktider. Mattias och Patrik dominerade den trimmade tvåhjusdrivna klassen i EdaneRacet under andra genomkörningen. De radade upp tre sträcksegrar av tre möjliga och tog hem klassegern med nästan sju sekunder på tävlingens 23 fullfartskilometer. Körningen räckte även till en total tredje plats i tävlingen.

- Skönt att få en riktig genomkörare på fina men luriga vägar, nu är jag laddad inför sprint-SM, säger Mattias.

Sprint-SM i Halmstad väntar nu med asfalt under de svarta sulorna. Underlaget är inte obekant för Mattias, som har en hel del rutin av asfalt från Volvo Original på tyska vägar. Med Fiestan är det däremot premiär på asfalt för Mattias.

- Det ska bli kul att visa vad vi kan på asfalt, men det blir nog tufft mot asfaltspecialisterna, avslutar Olsson."Vi avslutar rapporten från Värmland med lite InCar från SS6 och Micke från MK Team Westom och Joakim Sundfeldt från Säffle MC som här sätter en åttonde tid i VOC-klassen.


// Niclas Åkerström 130630


 Annons:
Senaste bildannonserna
Rallyfilmer från Motorsport4sale på rallyfilm.se
Beställ Rallyfilm 2012
Rallyfilm 2012
Längd: 165 minuterBeställ Rallyfilm 2011
Rallyfilm 2011
Längd: 160 minuter
Beställ Rallyfilm 2010
Rallyfilm 2010
Längd: 140 minuterBeställ Rallyfilm 2009
Rallyfilm 2009
Längd: 180 minuter
Beställ Rallyfilm 2008
Rallyfilm 2008
Längd: 170 minuterBeställ Rallyfilm 2007
Rallyfilm 2007
Längd: 160 minuter

Annons:
Beställ Motorsport4sale Rallyfilm 2012

© Motorsport4sale    Om Motorsport4sale    Statistik    Om Cookies