Annons:       Antal besökare i arkivet just nu: 499   

Motorsport4sale på Facebook   Motorsport4sale på You Tube   Motorsport4sale RSS   
Start   Nyheter   Bildreportage   Intervjuer   Filmklipp   Rally-DVD   Resultat   Nostalgi   Motorsport4sale Arkiv 2002-2008   Rallyfilm.se 


 Annons:
  


Start > Nyheter 2013 > 130602 Andraplats för Pontus Tidemand i Acropolis Rally

Andraplats för Pontus Tidemand i Acropolis Rally

Andraplats för Tidemand i Acropolis Rally

Pontus Tidemand och kartläsaren Ola Fløene kom till Grekland med pallplats som mål i ett av årets tuffaste rallyn. Efter tre dagar, en punktering, åtta sträckvinster och 230 km specialsträckor i sin Ford Fiesta R2, slutade de på en fin andraplats i juniorklassen i Acropolis Rally och leder fortfarande mästerskapet.

Acropolis Rally startade på fredagskvällen med rallyts två första sträckor, varav den inledande sträckan också var helgens längsta sträcka med sina 47,70 km. Rallyt är känt som ett av de svåraste tävlingarna i VM-serien och redan under den första kvällen gjorde det skäl för sitt rykte när det skördade sina offer.

Pontus och Ola plockade upp en punktering på öppningssträckan och försökte fortsätta köra, men blev tvungen att stanna för att byta däcket. Med det gick närmare tre minuter förlorade. Den andra sträckan kördes i mörker och där satte Pontus en tredje snabbaste tid och avancerande till en tredje plats med drygt två och en halv minut till toppen.

- Det är ju såklart en besvikelse att börja rallyt så här, men sådant händer. Vi vet att Acropolis Rally är ett väldigt svårt rally, men det betyder också att vad som helst kan hända de kommande två dagarna. Förutom punkteringen så har allt gått bra i bilen och vi ska fokusera på att köra smart imorgon, förklarade Pontus, som deltar i årets Junior-VM med support från EVEN Management och Tätab.

Lördagen fick däremot en perfekt start. På morgonens första sträcka slog Pontus till med helgens första sträckvinst och klarade av att hålla rytmen resten av dagen och vara snabbast även på dagens resterade tre sträckor. Det förflyttade honom upp till andra plats och de snabba tiderna innebar också att Pontus knappade in på ledande spanjoren José Suarez med mer än en halvminut.

- Det har gått riktigt bra idag och jag är glad för poängen vi fått för sträckvinsterna. Det är svårt att sätta press på Suarez när han är två minuter före, men man vet aldrig vad som väntar imorgon. I nuläget är det viktigaste att köra klokt för att få bilen hela vägen till mål och vi försöker hålla andraplatsen, berättade Pontus efter att lördagens sista sträcka var avklarad.

Söndagen tog vid exakt där lördagen slutade. Pontus var på topp från dagens första sträcka ända till målgången och satte bästa tiden på alla sträckorna, vilket innebär att han totalt var snabbast på åtta av de tio sträckorna och imponerade stort på de svårkörda vägarna. Men tidsdifferensen till Suarez var för stor trots att den minskade för varje sträcka, och Pontus slutade på en andraplats, lite över minuten bakom Suarez.

- Vi gjorde det bästa av situationen som vi hamnade i efter punkteringen och vi kan inte annat än vara jättenöjda med alla sträckvinsterna och att vi behåller ledningen i mästerskapet, säger Pontus.

- Det är svårt när man inte kan pusha på som man vill och att hitta rätt balans, men det har känts bra ändå. Nu ser vi fram emot nästa tävling i Finland i början av augusti!

Med poängen för sträckvinsterna slutade Pontus och vinnaren José Suarez båda på 26 poäng i denna tävling och tack vare det behåller Pontus ledningen i Junior-VM efter de två första deltävlingarna.

Resultat FIA Junior WRC (JWRC) Acropolis Rally 2013:
1. J. Suarez (ESP) / C. Carrera (ESP) 4:33:17.8
2. P. Tidemand (SWE) / O. Floene (NOR) +1:04.2
3. S. Pärn (EST) / K. Järveoja (EST) +8:37.4
4. M. Burri (SUI) / G. Moreau (FRA) +16:03.6
5. N. Nieminen (FIN) / M. Korhonen (FIN) +18:33.4
6. M. Koci (SVK) / P. Starý (CZE) +20:03.9

Ställningen i Junior WRC (JWRC) efter två av sex deltävlingar:
1. P. Tidemand (SWE) 56
2. J. Suarez (ESP) 46
3. S.Pärn (EST) 19
4. Y.Lemes (ESP) 18
5. M. Koci (SVK) 18
6. N.Nieminen (FIN) 16
7. A.Amberg (FIN) 12
8. O.Burri (CHE) 12
9. M.Aasen (NOR) 9

// Niclas Åkerström 130602


 Annons:
Senaste bildannonserna
Rallyfilmer från Motorsport4sale på rallyfilm.se
Beställ Rallyfilm 2012
Rallyfilm 2012
Längd: 165 minuterBeställ Rallyfilm 2011
Rallyfilm 2011
Längd: 160 minuter
Beställ Rallyfilm 2010
Rallyfilm 2010
Längd: 140 minuterBeställ Rallyfilm 2009
Rallyfilm 2009
Längd: 180 minuter
Beställ Rallyfilm 2008
Rallyfilm 2008
Längd: 170 minuterBeställ Rallyfilm 2007
Rallyfilm 2007
Längd: 160 minuter

Annons:
Beställ Motorsport4sale Rallyfilm 2012

© Motorsport4sale    Om Motorsport4sale    Statistik    Om Cookies