Annons:       Antal besökare i arkivet just nu: 488   

Motorsport4sale på Facebook   Motorsport4sale på You Tube   Motorsport4sale RSS   
Start   Nyheter   Bildreportage   Intervjuer   Filmklipp   Rally-DVD   Resultat   Nostalgi   Motorsport4sale Arkiv 2002-2008   Rallyfilm.se 


 Annons:
  


Start > Nyheter 2013 > 130529 Väl förberedd Pontus Tidemand siktar på pallen i Acropolis

Förberedd Tidemand siktar på pallen i Acropolis

Väl förberedd Pontus Tidemand siktar på pallen i Acropolis

På fredag startar Acropolis Rally som är den andra deltävlingen i årets Junior-VM i rally. Med veckor av förberedelser i bagaget är Pontus Tidemand och kartläsaren Ola Fløene redo att tackla Greklands tuffa vägar och siktet är inställt på pallplats.

Rallyts flesta sträckor körs i området Korinthos på halvön Peloponnesos och värdstad är återigen Loutraki, som är belägen cirka 80 km från huvudstaden Aten. Typiskt för Acropolis Rally är de steniga vägarna, dammet och höga temperaturerna, som också gör rallyt till en av de mest krävande tävlingarna i WRC-serien.

Totalt kör JWRC-ekipagen tio sträckor på dryga 230 km sammanlagt i sina Ford Fiesta R2:or, som alla drivs av M-Sport. Denna gång deltar de alla tre tävlingsdagarna, men kör dock inte lördagens eftermiddagsloop. Starten går på fredag och inleds med två sträckor under kvällen, varav den första är rallyts längsta sträcka som uppmäter hela 47,70 km. Sedan väntar ytterligare fyra sträckor på lördagen och fyra på söndagen innan en vinnare kan koras.

Pontus har möjlighet att delta i årets Junior-VM tack vare stöd från EVEN Management och Tätab och efter att ha vunnit mästerskapets första tävling, Rally Portugal, toppar han den totala ställningen med 30 poäng. Bakom honom kommer spanjorerna José Suarez och Yeray Lemes med 20 respektive 17 poäng.

- Det var fantastiskt att vinna i Portugal, särskilt med tanke på konkurrensen. Acropolis Rally kan bli ännu svårare eftersom det kan vara höga temperaturer och sträckorna är knepiga att ta sig an i en R2:a, berättar Pontus, som körde sitt första Acropolis Rally förra året, men tvingades bryta på den sista dagen när en drivaxel gick av under striden för tredjeplatsen.

Sedan tävlingen i Portugal har Pontus varit fokuserad på att skaffa träning i en likvärdig bil och har därför kört Team Tätabs Ford Fiesta R2 i Rally Sørland, där han vann den tvåhjulsdrivna klassen och imponerande nog också slutade trea i totalen, och i SM-deltävlingen South Swedish Rally, där han efter några mindre problem slutade trea i klassen.

Under den gångna helgen var han och kartläsaren Ola Fløene även föråkare i KMK-Trofén i Katrineholm som en sista förberedelse.

- Vi har gjort allt vi kan för att få så mycket träning som möjligt inför Grekland och jag hoppas att det kan hjälpa oss att nå pallen, säger Pontus och fortsätter.

- Jag vet att det inte kommer bli lätt med hårda förhållanden och tuff konkurrens, men vi är hoppfulla och ska kämpa hela vägen.

// Niclas Åkerström 130529


 Annons:
Senaste bildannonserna
Rallyfilmer från Motorsport4sale på rallyfilm.se
Beställ Rallyfilm 2012
Rallyfilm 2012
Längd: 165 minuterBeställ Rallyfilm 2011
Rallyfilm 2011
Längd: 160 minuter
Beställ Rallyfilm 2010
Rallyfilm 2010
Längd: 140 minuterBeställ Rallyfilm 2009
Rallyfilm 2009
Längd: 180 minuter
Beställ Rallyfilm 2008
Rallyfilm 2008
Längd: 170 minuterBeställ Rallyfilm 2007
Rallyfilm 2007
Längd: 160 minuter

Annons:
Beställ Motorsport4sale Rallyfilm 2012

© Motorsport4sale    Om Motorsport4sale    Statistik    Om Cookies