Annons:       Antal besökare i arkivet just nu: 484   

Motorsport4sale på Facebook   Motorsport4sale på You Tube   Motorsport4sale RSS   
Start   Nyheter   Bildreportage   Intervjuer   Filmklipp   Rally-DVD   Resultat   Nostalgi   Motorsport4sale Arkiv 2002-2008   Rallyfilm.se 


 Annons:
  


Start > Nyheter 2013 > 130515 Liten rapport från Morgongåvasvängen

Liten rapport från Morgongåvasvängen

Liten rapport från Morgongåvasvängen

Efter att Gröndalsprinten blev framflyttat så fick SMK Sala stå som arrangör för första barmarkstävlingen i AutoExperten Rallycup 2013 med sin populära tävling Morgongåvasvängen. Och intresset bland de tävlande var stort att köra den fina och snabba sträckan två gånger.

Cirka 130 bilar kom till start till Morgongåvasvängen som bestod av en sträcka på cirka 7,5 kilometer som kördes två gånger och båda tiderna räknades.

Tävlingen var den tredje deltävlingen i AutoExperten Rallycup 2013 och det blev en tvåhjulsdriven bil som blev totalsnabbast. Mats Palmqvist från Fagersta MK i sin ylande Golf fick till ett kanonåk på den andra vändan och gick inte bara i mål som snabbaste 2wd utan även totalt. En tiondel efter kom Joakim Süld från Östhammars MK som gjorde en strålande insats i sin gamla Mazda 323 i 4wd-klassen. Ytterliggare fem tiondelar efter kom Haninge MKs Nils Jensen i sin Skoda Octavia WRC.

I de övriga klasserna segrade Gustav Thorsell från Rasbo MK i Ungdomsrally medans Markus Kujanpää från Södertälje KRC vann C förare Gr N 0-1400 cc och Volvo Original. GrE-bilarna tävlande alla förarklasser mot varandra och Erik Brodin från Skutskärs MS gick segrande ur den striden. I A/B Gr N 0-1400 cc och Volvo Original tog Rasbo MKs Fredrik Jansson hem segern.

I A/B/C, Klassiker Appendix-K -81 vann Christer Norling från Rasbo MK medan tvåan i klassen, Tom Silen från Örsundsbro MK, satte Appendix-bilarnas snabbaste tid i det andra åket. Ove Eklund från Films MK var snabbaste i B-2wd och i C-2wd hette segraren Mattias Ledin från MK Kopparberg. Ledin körde så väldans bra att hans tider hade räckt till en sjätte plats i A-2wd.

Resultatlistan i PDF-format hittar du här.

För den som gillar SMK Salas rallytävlingar så rekomenderas det att boka upp den 31 augustiMöklintasprinten ska avgöras.

Nästa deltävling i AutoExperten Rallycup 2013 däremot är Violsprinten i Flens den 1 juni, en tävling som även ingår i GrE-Cupen och som brukar bjuda på härliga sörmländska rallyvägar. Missa inte den tävlingen heller om du har chansen att vara där, som tävlande eller publik.

Hemsidan för AutoExperten Rallycup 2013 finner du här.

Här följer depåbilder tagna av Robert Flink som var en av många åskådare på plats i rallyskogen den här fina lördagen. För den som sinne för detaljer så har eder webmaster skrivit Morgongåvasprinten på bilderna, men tävlingen hette så klart Morgongåvasvängen och inget annat.

Liten rapport från Morgongåvasvängen
En härlig syn en tidig lördagsmorgon, en trailer med nyputsad rally-volvo och ett team som är redo att ge järnet ut på grusvägarna.

Liten rapport från Morgongåvasvängen
Leif x-15 Andersson från Gnesta MK blev sexa i 4wd-klassen tillsammans med sin kartis Susanne Wiklund.

Liten rapport från Morgongåvasvängen
Ingen bra dag för Mikael Waxell och Hans Andersson som tyvärr fick bryta tävlingen med sin fina Escort Cosworth då motorn tackade för sig efter halva första sträckan.

Liten rapport från Morgongåvasvängen
Bengt Ståhlberg och Bosse Jansson från Films MK blev sjätte bil i A/B/C, Klassiker Appendix-K -81.

Liten rapport från Morgongåvasvängen
Hedesundas Thord Östlund knep fjärdeplatsen i A/B/C, Klassiker Appendix-K -81 med sin 240 som hade 2 sekunder upp till pallen. I A-2wd blev Kenth Östlund 15 bil med 940:n.

Liten rapport från Morgongåvasvängen
Magnus Yxsjö Andersson och Anna-karin Yxsjö som tävlade för SMK Örebro var på plats i de västmanländska skogarna för att göra upp om placeringar i B-2wd. Efter de två åken blev de nionde bil.

Liten rapport från Morgongåvasvängen
Frölander agerade föråkare.

Liten rapport från Morgongåvasvängen
Topp-10 i A-2wd precis för Stefan Palmér och Anders Näf från Fagersta MK.

Liten rapport från Morgongåvasvängen
Leo Betcke med fräsig look på sin Golf efter kullerbyttan i Eskilstuna i höstas börjar nu få upp farten igen. I Sala blev Sigtuna-föraren och kartläsaren Johan Klaar fyra i B-2wd.

Liten rapport från Morgongåvasvängen
Apropå fräsigt och Eskilstuna, här Eskilstuna-föraren Daniel "Fräsen" Eriksson med Niklas Lundkvist som satte en kanontid i det första åket. Men det andra tog flera minuter för mycket och de fick nöja sig med att bli 21 bil i A-2wd.

Liten rapport från Morgongåvasvängen
Tufft för Simon Branteström och Jimmy Berlin från Rasbo MK också som de med fick en sämre andra runda. Så dålig att de bröt.

Liten rapport från Morgongåvasvängen
Det kom sex stycken deltagare i Utbildningsrally och fyra av dem var tjejer, snabbaste tjej blev Lina Björklund från Rättvik som blev trea i klassen.

Liten rapport från Morgongåvasvängen
Nia i C-2wd för Mattias Zettervall från Taxinge MK vars klubb kommer att arrangera sin deltävling i AutoExperten Rallycup 2013 den 29 juni. Boka upp det datumet i kalendern för en fin tävling. Kartis i Forden var Frida Frykstrand.

Liten rapport från Morgongåvasvängen
Kolsva-pojkarna Michael Karlsson och Peter Hultberg blev femma i 4wd.

Liten rapport från Morgongåvasvängen
Vi avslutar med två ekipage som blev kvar i skogen efter den första rundan. Olle Berglind och Thomas Johansson från SMK Sala i deras Suzuki Ignis liksom ...

Liten rapport från Morgongåvasvängen
... Erik Ljung och Robin Lövström från Östhammars MK vars båda bilar fick kasta in handduken på samma ställe. Vi hoppas att skadorna på bilarna inte var allt för stora och att de är tillbaka snart igen.


Och så lite Incar, här med VOC-föraren Andreas Liljeberg från Mälaröarnas MK som liksom tidigare skrivit en fin racerapport på sin hemsida. Volvoföraren blev sjua i C förare Gr N 0-1400 cc och Volvo Original.Vi hinner med ett åk till, nu med Conny Rådén från Taxinge MK som hade lagt till kommentaren "för mycket bakbroms gav en del vingel" till filmklippet. Asconaföraren blev 12 bil i C-2wd. Det var allt från Sala den här gången!

// Niclas Åkerström 130515


 Annons:
Senaste bildannonserna
Rallyfilmer från Motorsport4sale på rallyfilm.se
Beställ Rallyfilm 2012
Rallyfilm 2012
Längd: 165 minuterBeställ Rallyfilm 2011
Rallyfilm 2011
Längd: 160 minuter
Beställ Rallyfilm 2010
Rallyfilm 2010
Längd: 140 minuterBeställ Rallyfilm 2009
Rallyfilm 2009
Längd: 180 minuter
Beställ Rallyfilm 2008
Rallyfilm 2008
Längd: 170 minuterBeställ Rallyfilm 2007
Rallyfilm 2007
Längd: 160 minuter

Annons:
Beställ Motorsport4sale Rallyfilm 2012

© Motorsport4sale    Om Motorsport4sale    Statistik    Om Cookies