Annons:       Antal besökare i arkivet just nu: 525   

Motorsport4sale på Facebook   Motorsport4sale på You Tube   Motorsport4sale RSS   
Start   Nyheter   Bildreportage   Intervjuer   Filmklipp   Rally-DVD   Resultat   Nostalgi   Motorsport4sale Arkiv 2002-2008   Rallyfilm.se 


 Annons:
  


Start > Nyheter 2013 > 130513 Tidemand trea trots trubbel

Tidemand trea trots trubbel

Tidemand trea trots trubbel

Det gick inte riktigt som tänkt för Pontus Tidemand i första SM-tävlingen i Team Tätabs Ford Fiesta R2. Han var i ledning efter rallyts första dag, men efter några missöden på andra dagen tappade han tid och slutade på en tredje plats i klassen.

(pressmeddelande från teamet)

Pontus och kartläsaren Ola Fløene inledde blygsamt med en fjärde snabbaste tid när South Swedish Rally startade på fredagen. Men redan på den andra sträckan delade de den snabbaste tiden med Fredrik Åhlin och efter ytterligare två sträckvinster tog Pontus över ledningen i den otrimmade tvåhjulsdrivna klassen.

- Det känns kul att vara igång igen och jag tycker vi fått en okej start. Det är viktig träning och klart att man tänker på hur det kan hjälpa mig i kommande VM-rallyn, sa Pontus efter den första omgången sträckor.

Fredagskvällen handlade mycket om sekundkampen mellan Pontus och Fredrik Åhlin. Båda ville åt ledarpositionen, men Pontus lyckades bevara marginalerna på sin sida. Dagen avslutades med en kortare publiksträcka på asfalt, en sträcka som från början skulle ha körs två gånger men på grund av tidsbrist och mörker beslutade sig tävlingsledningen för att stryka den andra rundan. Pontus satte en femte snabbaste tid, men behöll ändå ledningen i klassen efter den första dagen.

- Vi är nöjda med dagen och att vi är i ledning. Vi ser verkligen fram emot morgondagen, det kommer bli en spännande kamp, sa Pontus efter fredagens sjunde och sista sträcka.

Lördagen fick inte den start som Pontus hade hoppats på. På morgonens första sträcka hade han problem med att få till känslan i bilen och efteråt förklarade han att det inte kändes helt rätt och att han gick på 85 procent av sin kapacitet. Oturen fortsatte även på nästa sträcka då Pontus körde i en betongsugga som bland annat skadade höger framhjul. Det satte stopp för snabba tider på följande sträckor och istället förlorades tid på varje sträcka.

När Pontus kom in för lunchservice hade han gått från klassledning till en fjärdeplats med strax över en minut upp till förstaplatsen. Efter att ha fått ordning på bilen under servicen, var Pontus snabbast på eftermiddagens första sträcka och gick upp till tredje plats i klassens total.

Med fortfarande dryga minuten till toppen använde Pontus de sista sträckorna klokt istället för att ta onödiga risker och passade på att göra lite tester och träna inför kommande rallyn. Trots det avslutade han bra genom att sätta snabbaste tiden på den sista sträckan och landade på en tredje plats i den otrimmade tvåhjulsdrivna klassen. - Det är tråkigt att det blev som det blev. Det var en rolig fight och man blir såklart lite avslagen när det slutar så här. Men vi har fått den träningen vi ville ha och kunde passa på att testa lite olika körtekniker inför det som komma skall, berättar Pontus efter rallyts sista sträcka, avslutar Pontus.

Härnäst för Pontus väntar JVM-rallyt Acropolis Rally i Greklandsom går av stapeln mellan den 31 maj och 2 juni.

// Niclas Åkerström 130513


 Annons:
Senaste bildannonserna
Rallyfilmer från Motorsport4sale på rallyfilm.se
Beställ Rallyfilm 2012
Rallyfilm 2012
Längd: 165 minuterBeställ Rallyfilm 2011
Rallyfilm 2011
Längd: 160 minuter
Beställ Rallyfilm 2010
Rallyfilm 2010
Längd: 140 minuterBeställ Rallyfilm 2009
Rallyfilm 2009
Längd: 180 minuter
Beställ Rallyfilm 2008
Rallyfilm 2008
Längd: 170 minuterBeställ Rallyfilm 2007
Rallyfilm 2007
Längd: 160 minuter

Annons:
Beställ Motorsport4sale Rallyfilm 2012

© Motorsport4sale    Om Motorsport4sale    Statistik    Om Cookies