Annons:       Antal besökare i arkivet just nu: 465   

Motorsport4sale på Facebook   Motorsport4sale på You Tube   Motorsport4sale RSS   
Start   Nyheter   Bildreportage   Intervjuer   Filmklipp   Rally-DVD   Resultat   Nostalgi   Motorsport4sale Arkiv 2002-2008   Rallyfilm.se 


 Annons:
  


Start > Nyheter 2013 > 130409 Pontus Tidemand redo för JVM-premiär

Pontus Tidemand redo för JVM-premiär

Pontus Tidemand redo för JVM-premiär

Rally Portugal, den första deltävlingen i 2013 års säsong i Junior-VM, startar på fredag. På startlinjen finns en laddad Pontus Tidemand som ska göra allt för att ta hem tävlingen. Målet med årets internationella satsning är inget annat än en vinst i totalen och med ett massivt stöd från EVEN Management och Tätab i ryggen kan förutsättningarna inte bli bättre.

Pontus Tidemand laddar inför JVM-premiären i Portugal och här kommer senaste nytt från teamet i deras nyhetsbrev. Rally Portugal körs i områdena runt Algarve och Baixo Alentejo. För deltagarna i Junior-VM (JWRC) är det två dagars körning, på fredagen och lördagen som gäller. Portugals specialsträckor bjuder på såväl öppna vägar som smala och utmanande sektioner och det karaktäristiskt skrovliga underlaget ställer höga krav på däcken och förarna.

fredagen väntar först fyra längre sträckor och sedan kommer ekipagen till Lissabon för en kortare publiksträcka på kvällen.

Lördagen är rallyts längsta dag med ca 160 km specialsträckor uppdelat på tre sträckor som körs i två omgångar och totalt skall det köras elva specialsträckor. För JWRC-deltagarna innehåller lördagen också den längsta sträckan på lite över tre mil och på kvällen koras en vinnare i säsongens första deltävling i Junior-VM.

Under den gångna helgen har Pontus och kartläsaren Ola Fløene varit i Toscana i Italien för ett tvådagars test som förberedelse inför Rally Portugal.

- Testet har gått väldigt bra och det känns skönt att få hitta rätta känslan i bilen innan tävlingen, berättar Pontus. Jag minns från förra året att vägarna i Portugal var annorlunda än jag var van vid och vägytan orsakar lätt punktering. Så det här är en tävling man verkligen måste köra med huvudet, inte bara köra snabbt.

Att Pontus får möjligheten att köra ytterligare en säsong i Junior-VM har han norska talangutvecklings- och managementbolaget EVEN att tacka för. Tillsammans började de sin satsning förra året och fortsätter även under 2013, nu också med ett utökat program där det även planeras en start till i värstingklassen WRC.

Även Tommy Andersson och Tätab har ett finger med i spelet. Tommy vill hjälpa unga rallytalanger att ta sig ut i världen och efter att ha haft en avgörande roll i Pontus deltagande i Rally Sweden, så tog samarbetet ytterligare fart och Tommy är nu med och delfinansierar projektet.

- Vi tycker Pontus visade stora framsteg under förra årets säsong i Junior-VM och han visade hur stor kapacitet han har nu i Rally Sweden 2013. Med fjolårets erfarenhet så har Pontus en stor chans att ta hem hela JWRC i år, berättar Erik Veiby, manager för Pontus och en av ägarna i managementbolaget EVEN.

- Pontus är vårt stora svenska hopp i rally just nu, så alla måste försöka ställa upp och hjälpa till så han tar sig vidare till en fabrikssits. Förutom att han är förare av rang så är han också en mycket jordnära och trevlig person som är mycket professionell mot fans, media och sponsorer, säger Tommy Andersson, ägare av Tätab.

- Jag är väldigt tacksam över att de tror på mig och gör den här satsningen, säger Pontus. Det är inte lätt att ta sig utanför landets gränser och få köra på den här nivån, men tack vare stödet från EVEN med Erik Veiby i spetsen och Tommy Andersson blir detta möjligt för mig och jag ska göra allt jag kan för att göra det bästa av chansen nu när jag har den, förklarar Pontus i sitt nyhetsbrev.

Förra året var första gången Pontus körde Rally Portugal och han slutade då trea i juniorklassen. I år kommer han dit med lite mer erfarenhet i bagaget och siktar högt. Denna gång är det bara vinst som är målet, både i Rally Portugal och i den totala JWRC-serien där alla kör likadana Ford Fiesta R2-bilar som prepareras av M-Sport teamet.

- Med erfarenheten från förra året och testet så kan jag ju inte ha något annat mål än att vinna. Men som alltid kommer det bli riktigt tufft då konkurrensen är stenhård i JWRC, avslutar den 22-årige landslagsföraren Tidemand

På torsdag börjar Rally de Portugal med en ceremoniell start i Vilamoura Marina.

// Niclas Åkerström / Nyhetsbrev från Pontus Tidemand 130409


 Annons:
Senaste bildannonserna
Rallyfilmer från Motorsport4sale på rallyfilm.se
Beställ Rallyfilm 2012
Rallyfilm 2012
Längd: 165 minuterBeställ Rallyfilm 2011
Rallyfilm 2011
Längd: 160 minuter
Beställ Rallyfilm 2010
Rallyfilm 2010
Längd: 140 minuterBeställ Rallyfilm 2009
Rallyfilm 2009
Längd: 180 minuter
Beställ Rallyfilm 2008
Rallyfilm 2008
Längd: 170 minuterBeställ Rallyfilm 2007
Rallyfilm 2007
Längd: 160 minuter

Annons:
Beställ Motorsport4sale Rallyfilm 2012

© Motorsport4sale    Om Motorsport4sale    Statistik    Om Cookies