Annons:       Antal besökare i arkivet just nu: 475   

Motorsport4sale på Facebook   Motorsport4sale på You Tube   Motorsport4sale RSS   
Start   Nyheter   Bildreportage   Intervjuer   Filmklipp   Rally-DVD   Resultat   Nostalgi   Motorsport4sale Arkiv 2002-2008   Rallyfilm.se 


 Annons:
  


Start > Nyheter 2013 > 130404 Senaste nytt från Sydsvenska Rallycupen inför Kongen

Senaste nytt från Sydsvenska Rallycupen

Senaste nytt från Sydsvenska Rallycupen inför Kongen

Vintern inte släppt sitt grepp om södradelarna av landet. Kylan på nätterna och lokalt snöväder har gjort att vägarna inte tinat och torkat upp som förväntat. Simrishamns MK har därför valt att ställa in sin tävling Simrishamnsmixen. Nästa tävling i cupen är Rallytravels Kong Christian den 27 juni.

Sydsvenska Rallycupens premiär blir då Rallytravels Kong Christian i Kristianstad MK:s regi lördagen den 27 juni. Ytterligare några veckor med april-sol gör troligen att vägarna får den kvalitet som de förare som brukar vallfärda till Skåne för tävlingen är vana vid. Länk till Inbjudan och E-anmälan här.

Arrangören vädjar till förarna att de anmäler sig så att startfältets storlek inte behöver blir en ingrediens i beslutet att köra eller inte. 50-talet bilar är anmälda så här långt, bland annat P-O Davidsson, Christoffer Holmberg och Per-Ola Thörnberg.

För de tävlingar som kommer senare rapporter cupledningen att Skillingaryds MK med sin tävling Skilling 500 den 29 juni kommer att bjuda på en bana med fyra specialsträckor på strax över 50 kilometer tillsammans.

Så lite rapporter från garagen

Anders Jonasson, Wäxjö MS, trea i grundserien för 4WD 2012.
"- Satsningen får vår del liknar mycket fjolårets. Evon behåller vi och siktar på grustävlingarna i SM samt utvalda SSRC-tävlingar. Hjärtat vill köra alla tävlingar men plånboken bestämmer.

- Målet blir att kvalificera sig till finalen i SSRC, älskar upplägget med en "kompakt" bana med framförallt rekognosering. Då är alla lika inför uppgiften på nått vis. Bättre sent än aldrig blev vårt motto under fjolårssäsongen, seger i sista SM-tävlingen som dessutom kryddades med seger i SSRC-finalen! Finalen i Hovmantorp som dessutom bjöd på minst lika bra motstånd som i SM.

- Det som SSRC förtjänar fler förare från hela landet! Cupen är helt rätt ute med bra tävlingar och prispengar som sporrar alla in i det sista!

-Skulle själv gärna se fler tävlingar med rekognosering, avslutar Anders."

Tom Kristensson, SMK Hörby, två i grundserien för B-förare Volvo Original 2012
"- 2012 var den bästa rallysäsong man kan tänka sig! Mitt andra år som jag satsade fullt ut och gjorde väldigt stora framsteg och utan att bryta en enda tävling på 22 starter!

- Efter åtta stycken andra placeringar så satt det naturligtvis kanon med vinst på min hemmatävlingen TV-svängeni Hörby.

- Efter det kom det ytterligare en vinst på asfalt i Svedala runt och sedan en vinst i Ekratten på grus igen. Så det ser väldigt lovande ut till 2013 om man bara kan behålla tempot!

- Satsningen inför 2013 blir SSRC och Södra DM:et. Med uppdatering av motor från Bengan racing, nya fjäderben, bromsar, uppfräschad kaross m.m. kommer det att kännas kanon att börja premiärtävlingen på grus i Anderslöv!

- Att få poäng till att bli A-förare är ett mål och en ambition men med brist på rutin och erfarenhet kommer det bli tufft. Men absolut värt ett försök, eller hur!"

// Niclas Åkerström / Pressrelease Sydsvenska Rallycupen 130404


 Annons:
Senaste bildannonserna
Rallyfilmer från Motorsport4sale på rallyfilm.se
Beställ Rallyfilm 2012
Rallyfilm 2012
Längd: 165 minuterBeställ Rallyfilm 2011
Rallyfilm 2011
Längd: 160 minuter
Beställ Rallyfilm 2010
Rallyfilm 2010
Längd: 140 minuterBeställ Rallyfilm 2009
Rallyfilm 2009
Längd: 180 minuter
Beställ Rallyfilm 2008
Rallyfilm 2008
Längd: 170 minuterBeställ Rallyfilm 2007
Rallyfilm 2007
Längd: 160 minuter

Annons:
Beställ Motorsport4sale Rallyfilm 2012

© Motorsport4sale    Om Motorsport4sale    Statistik    Om Cookies