Annons:       Antal besökare i arkivet just nu: 1070   

Motorsport4sale på Facebook   Motorsport4sale på You Tube   Motorsport4sale RSS   
Start   Nyheter   Bildreportage   Intervjuer   Filmklipp   Rally-DVD   Resultat   Nostalgi   Motorsport4sale Arkiv 2002-2008   Rallyfilm.se 


 Annons:
  


Start > Nyheter 2013 > 130329 Patrik Sandell tar klivet över till Rallycross

Patrik Sandell tar klivet över till Rallycross

Patrik Sandell tar klivet över till Rallycross

Rallycrossen fortsätter att locka rallyprofiler, efter Petter Solberg och Pontus Tidemand är det nu officiellt att Patrik Sandell kör för Olsbergs MSE i en Ford Fiesta i Global Rallycross Championship.

- I hela min karriär har jag alltid strävat efter att köra i det bästa teamet, i den bästa bilen, med de bästa förutsättningarna. Och nu får jag den chansen med Ford och Olsbergs MSE. De har varit på pallen i stort sett i alla tävlingar, och dessutom vunnit mästerskapet de två senaste åren, det är en otroligt stor grej, säger Patrik Sandell i sitt pressmeddelande.

Global Rallycross Championship består av nio tävlingar totalt, varav två körs i Europa, en i Brasilien, och de övriga sex i USA. Fyra av dessa körs tillsammans med X Games och minst en tillsammans med NASCAR, vilket hjälpt till att boosta sporten, inte minst i USA.

- Jag tände direkt när jag fick det här erbjudandet. Rallycross är verkligen är på frammarsch internationellt. Det är en möjlighet som är för stor för att tacka nej till, fortsätter Patrik som nu kommer att köra mot namn som Ken Block, Travis Pastrana med flera.

OlsbergsMSE:s teamchef Andreas Eriksson berättar om årets satsning.

- Jag är verkligen nöjd med vår föraruppställning i år. Vi har en bra mix av förare, med varierande bakgrund och i olika åldrar vilket kommer att hjälpa oss att utveckla bilarna ytterligare och försvara mästerskapstiteln.

Patriks debut blir i Foz do Iguaçu i Brasilien den 21 april. För att förbereda sig har han ägnat vintern på att studera både konkurrenter och sporten i sig, och trots att han inte har kört ett enda race känner han sig väl förberedd.

- Det blir ju nytt med man mot man-körning för mig. De rallyförare som tagit klivet före mig har ju lyckats rätt bra, så jag hoppas det ska funka för mig också. I början får jag väl framförallt satsa på att vara med bra i starten och sen kunna köra om det, avslutar Patrik.

Patrik som har uppdaterat sin hemsida, patriksandell.com, med senaste nytt inför den nya satsningen.

Vi säger Ge järnet Patrik och ser fram emot årets drabbningar på rallycrossbanor och arenor runt om i världen.

// Niclas Åkerström 130329


 Annons:
Senaste bildannonserna
Rallyfilmer från Motorsport4sale på rallyfilm.se
Beställ Rallyfilm 2012
Rallyfilm 2012
Längd: 165 minuterBeställ Rallyfilm 2011
Rallyfilm 2011
Längd: 160 minuter
Beställ Rallyfilm 2010
Rallyfilm 2010
Längd: 140 minuterBeställ Rallyfilm 2009
Rallyfilm 2009
Längd: 180 minuter
Beställ Rallyfilm 2008
Rallyfilm 2008
Längd: 170 minuterBeställ Rallyfilm 2007
Rallyfilm 2007
Längd: 160 minuter

Annons:
Beställ Motorsport4sale Rallyfilm 2012

© Motorsport4sale    Om Motorsport4sale    Statistik    Om Cookies