Annons:       Antal besökare i arkivet just nu: 524   

Motorsport4sale på Facebook   Motorsport4sale på You Tube   Motorsport4sale RSS   
Start   Nyheter   Bildreportage   Intervjuer   Filmklipp   Rally-DVD   Resultat   Nostalgi   Motorsport4sale Arkiv 2002-2008   Rallyfilm.se 


 Annons:
  


Start > Nyheter 2013 > 130326 Pontus Tidemand jobbar för fler WRC-styrningar.

Pontus Tidemand jobbar för fler WRC-styrningar

Pontus Tidemand jobbar för fler WRC-styrningar

Pontus Tidemand är het just nu. Efter de fina insatserna i WRC-bilar under vintern som följdes upp av nyheten om årets JWRC-satsning kom "bomben" förra veckan om att Pontus även är med i Volkswagen Dealer Team KMS rallycross-satsning. Full fart alltså för den unge talangen, och Motorsport4sale passade på att fråga om hur rallyplanerna ser ut för året.

Pontus Tidemand och Johan Kristoffersson, som vann STCC 2012, presenterades som de två förarna som kommer att turas om att köra en 560 hästars Rallycross-Scirocco under bland annat årets SM-deltävlingar och självklart EM i Höljes för det nystartade Volkswagen Dealer Team KMS.

- Rallycross är en attraktiv publiksport som ligger nära Volkswagen Motorsports satsning på rally. STCC har dessutom öppnat upp för möjligheterna att köra rallycrosstävlingar under 2014. Samtidigt vill vi länka satsningen till vårt erbjudande av 4Motion, det vill säga fyrhjulsdrift. Det gör det attraktivt för oss att satsa på detta, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige.

- Det här känns verkligen bra, vi är stolta över att ha fått Volkswagens förtroende och kommer att göra allt som står i vår makt för att förvalta det på bästa sätt, säger Tommy Kristoffersson, teamchef för Volkswagen Dealer Team KMS, som dessutom har stor egen erfarenhet av rallycross sedan 1990-talet.

Med styrningar i Volkswagen Dealer Team KMS och att få vara med och utveckla rallycross-Sciroccon breddar Pontus sina kunskaper än mer. Men för att få veta senaste nytt om rallysatsningen passade vi på att fråga Pontus team-koordinator och pressansvarige Micke Lindh om läget just nu.

Vad händer närmast i rallyväg för Pontus, vilken är nästa tävling?
- Vi skall försöka köra föråkare i Sverige så fort grustävlingarna kommer igång. Annars är det Rally Portugal den 11-14 april i JVM som gäller.

Blir det test och träning med R2-Fiestan före JVM-premiären?
- Det blir ett test i Portugal på torsdagen innan tävling och förhoppningsvis köra föråkare i Anderslöv i fall vädrets makter släpper vintern från Skåne.

SSR närmar sig, är den tävlingen aktuell eller krockar det med något annat?
- Den skall vi försöka köra, men det är för tidigt och säga i vad för bil. Men räkna med att vi kommer stå på startlinjen.

Finns det planer/jobbas det för fler WRC-starter under året?
- Ja, vi jobbar för fullt att få till en WRC-start i både Sardinien och final-tävlingen Rally Wales. Men än så länge kan vi inte ge något besked om vi lyckas eller ej, men vi jobbar så hårt vi kan för att få till det. Förutom det skall vi försöka köra några asfaltstävlingar i R2 i Europa i fall allt klaffar.

Hur ser vardagen ut för Pontus nu mellan race och tester?
- Det är att sitta i telefon och framför datorn och maila hela dagarna för att försöka få till vårt tilltänkta program. Sen ligger Pontus på ganska hög träningsdos just nu för att vara i bästa möjliga fysiska form inför grus-säsongen.

Vi tackar Micke för svaren och vi säger Go Pontus!

// Niclas Åkerström 130326


 Annons:
Senaste bildannonserna
Rallyfilmer från Motorsport4sale på rallyfilm.se
Beställ Rallyfilm 2012
Rallyfilm 2012
Längd: 165 minuterBeställ Rallyfilm 2011
Rallyfilm 2011
Längd: 160 minuter
Beställ Rallyfilm 2010
Rallyfilm 2010
Längd: 140 minuterBeställ Rallyfilm 2009
Rallyfilm 2009
Längd: 180 minuter
Beställ Rallyfilm 2008
Rallyfilm 2008
Längd: 170 minuterBeställ Rallyfilm 2007
Rallyfilm 2007
Längd: 160 minuter

Annons:
Beställ Motorsport4sale Rallyfilm 2012

© Motorsport4sale    Om Motorsport4sale    Statistik    Om Cookies