Annons:       Antal besökare i arkivet just nu: 1046   

Motorsport4sale på Facebook   Motorsport4sale på You Tube   Motorsport4sale RSS   
Start   Nyheter   Bildreportage   Intervjuer   Filmklipp   Rally-DVD   Resultat   Nostalgi   Motorsport4sale Arkiv 2002-2008   Rallyfilm.se 


 Annons:
  


Start > Nyheter 2013 > 130315 Vilka som vann i Valö-sprinten i Östhammar.

Vilka som vann i Valö-sprinten i Östhammar

Valösprinten i Östhammar

Östhammar MK stod som arrangör till den andra deltävlingen i Öppna östra sprintcupen med sin tävling Valö-sprinten. Med ett maxat startfält och sol på himlen blev det en fight om tiondelarna i de olika klasserna.

Det blev tyvärr inget fullt reportage från tävlingen, men här en liten genomgång i alla fall av Östhammar MKs tävling. Resultatlistan hittar du här i PDF-format samtidigt som du hittar poängställningen i Östra öppna sprintcupen hittar du bland annat Upplands BFs hemsida.

Sex deltävlingar återstår, kalendern ser ut som följer:
3. 25 maj, MK Rimo
4. 2 juni, Films MK
5. 15 juni, SMK Märsta
6. 25 augusti, Rasbo MK
7. 15 september, Mälaröarnas MK
8. 21 september, Sigtuna RC


Valösprinten i Östhammar

Den blivande Peugeot-föraren Gustav Thorsell från Rasbo MK tog hem segern i Ungdomsrallyklassen. Kartläsare var Mats Thorsell. Efter två segrar leder också Gustav klassen med full pott.

Valösprinten i Östhammar

Samma sak gäller för Karl-Johan Lövgren från Films MK. Efter seger i Sigtuna och här i Östhammar är det Opel Kadett GTE i topp. Mårten Lövgren satt i högerstolen.

Valösprinten i Östhammar

Björn Adolfsson från KAK har samma facit, två raka segrar och full pott i tabellen inför gruspremiären. Lycklig kartläsare den här dagen var Martin Thorsell.

Valösprinten i Östhammar

Kjelle Ekström från Sigtuna RC var trea i hemmapremiären men här i Östhammar blev det en seger och därmed leder den röda Astran i cupen på samma poäng som premiärsegraren Brodin. Tobias Engström åkte med i Astran.

Valösprinten i Östhammar

Håkan Sûld från Östhammars MK hamnade på taket förra gången Valösprinten kördes, men nu med hjulen på backen blev det en seger. Kartis var Reine Andersson. I tabellen leder Mälaröarnas Fredrik Spångberg som blev tvåa den här dagen, två tiondelar efter gula Volvon från Östhammar.

Valösprinten i Östhammar

Trippel Corsa i 2wd-klassen där Anders Eriksson från MK Rimo hade tiondelen på sin sida när han och kartisen Henric Wengrod segrade.

Valösprinten i Östhammar

Förarna underhöll publiken i en kalla blåsten, här är det Patrik och Jonas Johansson från Rasbo MK som näbbat in på innern och gör en 260 graders snurr i bästa James Bond-stil innan de kunde fortsätta vidare som inget hänt. De blev till slut åtta i VOC/GrN-klassen.

Valösprinten i Östhammar

Hela 85 bilar kom till start den här vackra, men kalla, Vasalopps-söndagen. Ett fint bevis till arrangören att deras tävling är omtyckt.

Valösprinten i Östhammar

Fyra bilar kom till start i Ungdomsrallyklassen och alla kom i mål. Mattias Hallberg från Haninge Mk och Håkan Kron blev trea, med en tid som hade räckt till en åttonde bland seniorerna.

Valösprinten i Östhammar

Precis utanför pallen kom Ville Mäkinen och Timo Kling från Enköpings MK i deras Volvo 740 som såg ut att gå tungt. Var hjulinställningarna de rätta?

Valösprinten i Östhammar

Tvåa bland ungdomarna blev Martin Grehn och Peter Reiman från Rasbo MK.

Valösprinten i Östhammar

Tobias Johansson hade med sig Robin Brandel som kartläsare och de blev snabbaste bakhjulsdrivet. Med värste konkurenten i högerstolen så kunde Lill-Tobbe rycka i det totala för Rwd-klassen.

Valösprinten i Östhammar

Opel-killer stod det i vindrutan, och kanske var den gamla Saaben det med Rasbo MKs Dan Gustafsson och Mikael Mård. Men i de sista svängarna på det första åket svängde det för mycket och vi fick aldrig veta om Saaben hade rått på Corsorna den här dagen.

Valösprinten i Östhammar

Med en tiondel upp och en till godo ned på pallen så kunde Roine Björk från Rasbo MK åka hem som ledare i 2wd-klassen.

Valösprinten i Östhammar

Benny Erixon från Sigtuna kom till start i en riktigt fin Golf GTi som tyvärr bara höll i ett åk. Det räckte till en fjärde plats dock i Appendix-klassen och vi hoppas få se och HÖRA mer av Golen i vår.

Valösprinten i Östhammar

Det var allt från Östhammar den här fina dagen. Vägen höll riktigt fint, i alla fall den biten av sträckan som undertecknad spatserade på. Vi ser fram emot 2014 års upplaga av Valösprinten. Tills dess, hade fint.// Niclas Åkerström 130315


 Annons:
Senaste bildannonserna
Rallyfilmer från Motorsport4sale på rallyfilm.se
Beställ Rallyfilm 2012
Rallyfilm 2012
Längd: 165 minuterBeställ Rallyfilm 2011
Rallyfilm 2011
Längd: 160 minuter
Beställ Rallyfilm 2010
Rallyfilm 2010
Längd: 140 minuterBeställ Rallyfilm 2009
Rallyfilm 2009
Längd: 180 minuter
Beställ Rallyfilm 2008
Rallyfilm 2008
Längd: 170 minuterBeställ Rallyfilm 2007
Rallyfilm 2007
Längd: 160 minuter

Annons:
Beställ Motorsport4sale Rallyfilm 2012

© Motorsport4sale    Om Motorsport4sale    Statistik    Om Cookies