Annons:       Antal besökare i arkivet just nu: 464   

Motorsport4sale på Facebook   Motorsport4sale på You Tube   Motorsport4sale RSS   
Start   Nyheter   Bildreportage   Intervjuer   Filmklipp   Rally-DVD   Resultat   Nostalgi   Motorsport4sale Arkiv 2002-2008   Rallyfilm.se 


 Annons:
  


Start > Nyheter 2013 > 130225 Johan Holmbergs spurt på lördagen räckte inte till

Johan Holmbergs spurt på lördagen räckte inte till

Johan Holmbergs spurt på lördagen räckte inte till

- Efter att drivaxeln gick sönder i SM-premiären i Sandviken för tre veckor sedan så var vi väldigt taggade för att göra ett bra resultat i Östersund, inleder Johan Holmberg sitt nyhetsbrev efter den andra deltävlingen i Rally-SM.

Regerande mästaren i Trimmat 2wd, Johan Holmberg tävlandes för Gotlands MF, nollade i SM-premiären i Sandviken. Så till den andra deltävlingen Östersund Winter Rally behövde Holmberg Motorsport SM-poäng för inte missa tåget i jakten på SM-guldet.

I teamets nyhetsbrev berättar de om hur helgen i Jämtland varit.

" Sträckorna var inte lika snabba som i Sandviken och hade inte riktigt samma isunderlag. Det hade behövts ett ordentligt mildväder och sedan frusit på för att få fin is i botten. Underlaget gjorde att det blev ganska moddigt och spårigt.

Första sträckan på fredagskvällen åkte man lite för avvaktande och tappade 20 sekunder på de snabbaste i klassen. Sträckan efter gick ganska bra även om killarna inte var helt nöjda. Men när de sedan kom i mål visade det sig att man var snabbast i klassen!

Efter Campus-sträckan var det nattvila och omladdning för 6 tuffa sträckor på lördagen.

Tyvärr så tvingades arrangören korta av långsträckan med 8 km - den finaste biten på hela rallyt. Teamet började jaga in tid och försökte ladda på så gott man kunde och det gick bra hela dagen och man åkte lika fort som de andra ekipagen och plockade in några sekunder på framförvarande bilar.

När två sträckor återstod fattades endast 2,6 sekunder upp till tredjeplatsen och ytterligare några upp till andraplats. Man gav järnet under de sista sträckorna, men tyvärr räckte det inte till och man slutade på en fjärdeplats.

- Hade vi bara varit lite mer på hugget på första sträckan så hade resultatet kanske blivit annorlunda, kommenterade kartläsaren Henrik Appelskog.

- Trots allt så är vi väldigt nöjda med avslutningen på rallyt och att vi verkligen kan sätta bra tider. Suzukin går riktigt fint och det är ren njutning när man får in den känslan som vi hade på de sista sträckorna, avslutar Johan Holmberg teamets nyhetsbrev."

Nästa SM-tävling är South Swedish Rally den 9-11 maj och då laddar teamet om i jakten om guldet.

Klassen Trimmat 2wd kommer att vara huvudklassen i tv-sändningen från den andra deltävlingen. Missa inte Tv4 Sport klockan 22.35 då det kommer kommer lite extrabonus för alla Suzuki-fans.

// Niclas Åkerström 130225


 Annons:
Senaste bildannonserna
Rallyfilmer från Motorsport4sale på rallyfilm.se
Beställ Rallyfilm 2012
Rallyfilm 2012
Längd: 165 minuterBeställ Rallyfilm 2011
Rallyfilm 2011
Längd: 160 minuter
Beställ Rallyfilm 2010
Rallyfilm 2010
Längd: 140 minuterBeställ Rallyfilm 2009
Rallyfilm 2009
Längd: 180 minuter
Beställ Rallyfilm 2008
Rallyfilm 2008
Längd: 170 minuterBeställ Rallyfilm 2007
Rallyfilm 2007
Längd: 160 minuter

Annons:
Beställ Motorsport4sale Rallyfilm 2012

© Motorsport4sale    Om Motorsport4sale    Statistik    Om Cookies