Annons:       Antal besökare i arkivet just nu: 477   

Motorsport4sale på Facebook   Motorsport4sale på You Tube   Motorsport4sale RSS   
Start   Nyheter   Bildreportage   Intervjuer   Filmklipp   Rally-DVD   Resultat   Nostalgi   Motorsport4sale Arkiv 2002-2008   Rallyfilm.se 


 Annons:
  


Start > Nyheter 2013 > 130211 Förarkommentarer efter Rally Sweden 2013

Förarkommentarer efter Rally Sweden 2013

Rally Sweden 2013

Årets upplaga av Svenska Rallyt är över och det började verkligen spännande för oss blågula rallyfantaster. Pontus Tidemands framfart och sekundstrider med förare som Latvala, Loeb och Østberg under fredagen fick oss att drömma och hoppas på topp-5 eller varför inte pallplacering.

Men en topplockspackning senare på Sågen var det Game Over för den här gången, men vi tackar Pontus med team och sponsorer för den mest spännande start av ett VM-rally på länge. Här följer förarkommentarer efter helgens VM-rally.

Rally Sweden 2013

1 - Sebastien Ogier, Volkswagen Polo R WRC, 3:11:41.9
- Det är en obeskrivlig känsla! Vi skrek av glädje i bilen. Det är helt enkelt otroligt att den första segern för Volkswagen och för teamet kom i vårt andra VM-rally. Detta är förmodligen det största ögonblicket i min karriär.

- Vår Polo R WRC fungerade perfekt hela tiden. Teamet gjorde ett fantastiskt jobb med att förbereda bilen. Det är så mycket som kan hända i Rally Sweden. Förhållandena med snön är så svårt.

- Att vinna här, som den andra icke-skandinav och före den bästa rallyföraren genom tiderna, gör mig oerhört stolt. Vi var tvungna att ge 100 procent, ända till den sista dagen, eftersom Sébastien Loeb verkligen gav allt ända till slutet. Jag var orolig att han skulle ta ikapp mer tid i morse, särskilt på morgonens Mitandersfors-sträcka. Men så blev det inte. Nu är jag bara överlycklig.

Rally Sweden 2013

2 - Sebastien Loeb, Citroën DS3 WRC, +41.8
- (Efter SS19 Kirkenær 1) Jag tar i så hårt jag kan! Men på en sträcka som Finnskogen, kan man inte ta in så mycket tid. Jag pressar Seb genom att köra på attack, men man måste säga att han har en perfekt genomförd tävling.

(Kampen slutade helt på tävlingens näst sista sträcka, SS21, när "Loebinen" hade en stor aha-upplevelse) - Jag hade bestämt mig för att pusha på lite mer, men just då slog jag i en snövall, och jag slog verkligen av på tempot efter det.

- Jag tror att jag missade chansen på vinsten redan på torsdagsmorgonen under kvalet. Vi hade beslutat att ändra inställningen på bilen, men det fungerade inte och gapet växte under fredagen. Från och med lördag och framåt, matchade vi Sébastien Ogier, men det var för sent. Stort grattis till Sébastien och hans team för deras första seger.

Rally Sweden 2013

3 - Mads Østberg, Ford Fiesta RS WRC, +1:24.5
- Det var ganska knepigt idag (söndag), särskilt på de första sträckorna. Jag var helt enkelt inte nöjd med balansen i bilen och vi litade inte på framvagnen så vi förlorade lite tid där. Men sen på de bredare delarna lyckades vi ta tillbaka lite tid.

- Vi gjorde några små förändringar efter de första sträckorna och till slut hittade vi en inställning som hjälpte och vi kunde verkligen ta lite tid på Jari-Matti som var viktigt.

- Jag är nöjd med hur vi har kämpat tillbaka efter alla problem under fredagen. Det var jobbigt och det blev hårt arbete att hitta tillbaka i rytmen igen. Men så här i efterhand tycker jag att vi har kämpat tillbaka till en godkänd placering och vi fick med oss viktiga poäng för mästerskapet.

Rally Sweden 2013

4 - Jari-Matti Latvala, Volkswagen Polo R WRC, +1:30.6
- Jag är väldigt glad för hela Volkswagen-teamet skull. Att vinna ett VM-rally så här tidigt under en debutsäsong är något mycket speciellt.

- Jag hade velat att sluta på pallen själv och det var säkert möjligt den här helgen. Men jag måste fortfarande anpassa min körstil lite. Stort grattis till min lagkamrat Sebastien Ogier, som visade precis vad som var möjligt. Han var verkligen imponerande hela helgen men jag kommer att göra allt jag kan för att komma upp på hans nivå framöver.

Rally Sweden 2013

5 - Thierry Neuville, Ford Fiesta RS WRC, +5:06.4
- Jag är verkligen nöjd med hur vi har genomfört det här rallyt. Vi körde mycket stabilare idag eftersom förutsättningarna var ganska knepiga, särskilt på SS21. Vi slog emot något i en snövall och förlorade lite tid där. Lyckligtvis fastnade inte bilen men det fick mig att ta sänka tempot lite.

- Vi har gjort det mycket bättre än jag väntat mig. Om någon hade erbjudit mig en femte plats i början på rallyt, skulle jag definitivt ha tagit det. Vi tog också hem Colins Crest Award vilket var ett trevligt sätt att belöna teamet som har försett oss med en perfekt bil under hela rallyt. Jag höll inte fullt över hoppet, så vi kallar det här året för en träning och jag siktar högre (längre) nästa år.

Rally Sweden 2013

6 - Juho Hänninen, Ford Fiesta RS WRC, +5:43.1
- Söndagen var okej utan större dramatik. Det var lite svårt eftersom jag inte hade någon verklig kamp efter att jag tappade tid igår. Jag körde bara på den säkra sidan och njöt de fina norska sträckorna.

- Jag föredrar när jag har spännande fighter, det ger mig extra momentum att pusha på. Men idag har vi inte det och jag ville inte ta några stora risker på att jaga tider.

- Men trots allt tror jag rallyt har varit bra för oss. Det blev några riktigt trevliga sträckor och bilen kändes bra. Jag är lite besviken på tempot, men samtidigt som jag måste vara realistisk. För mig har det varit svårt att hålla samma fart som killarna i toppen. Det var några år sedan jag tävlade här och det är ett snabbt rally där erfarenhet räknas extra mycket.

Rally Sweden 2013

9 - Evgeny Novikov, Ford Fiesta RS WRC, +13:04.7
- Rullningen på SS20 var mitt misstag. Jag var bara lite sen med inbromsning i en svår och smal och långsam högersväng och vi rullade. Det var stor besvikelse att vi förlorade tid. Det var inte en hård rullning och det såg mycket värre än det var.

- Men det positiva från årets rallyt är att vi hade några mycket bra sträcktider och att vi kom i mål. Naturligtvis skulle femte platsen ha varit bättre, men farten var där och jag kommer att komma tillbaka till Sverige mycket mer förberedd nästa år.

Rally Sweden 2013

10 - Al Rajhi Yazeed, Ford Fiesta RRC, +16:27.0 (Vinnare av WRC2)
- Först så är jag glad att jag gör ett mycket bra jobb med min kartläsare Michael Orr och med mitt team. Jag är mycket glad över att vunnit WRC2-klassen i det här mycket svåra rallyt. Det är en bra start för säsongen och jag hoppas kunna fortsätta så.

- Det var svårare än förra året, det var mycket halt. Jag hade några aha-uppleveler, men det måste du om du pressar på och då vet man att de kommer. Men jag försökte att inte göra några misstag.

Rally Sweden 2013

Bröt - Pontus Tidemand, Ford Fiesta RS WRC
- Självklart är jag besviken och det känns väldigt tråkigt, men sådan är den här sporten. Man får försöka se till det positiva ändå. Vi hade en helt otrolig dag i fredags och det tar jag med mig inför framtiden.

- Det har varit roligt att se så mycket viftande flaggor ute i skogen. Det har verkligen sporrat mig när jag har sett alla flaggor och alla som har vinkat efter sträckorna.

Vi avslutar med Ford M-Sports chef Malcom Wilson hade bara gott att säga om Pontus prestation efter fredagens sträckor:
- Jag tycker han har kört förståndigt i förhållande till var i resultatlistan han låg och det är det som gör mig mycket imponerad. Han är en mycket ung grabb men han har redan förmågan att köra taktiskt utan att ta för stora risker.

// Niclas Åkerström 130211


 Annons:
Senaste bildannonserna
Rallyfilmer från Motorsport4sale på rallyfilm.se
Beställ Rallyfilm 2012
Rallyfilm 2012
Längd: 165 minuterBeställ Rallyfilm 2011
Rallyfilm 2011
Längd: 160 minuter
Beställ Rallyfilm 2010
Rallyfilm 2010
Längd: 140 minuterBeställ Rallyfilm 2009
Rallyfilm 2009
Längd: 180 minuter
Beställ Rallyfilm 2008
Rallyfilm 2008
Längd: 170 minuterBeställ Rallyfilm 2007
Rallyfilm 2007
Längd: 160 minuter

Annons:
Beställ Motorsport4sale Rallyfilm 2012

© Motorsport4sale    Om Motorsport4sale    Statistik    Om Cookies