Annons:       Antal besökare i arkivet just nu: 510   

Motorsport4sale på Facebook   Motorsport4sale på You Tube   Motorsport4sale RSS   
Start   Nyheter   Bildreportage   Intervjuer   Filmklipp   Rally-DVD   Resultat   Nostalgi   Motorsport4sale Arkiv 2002-2008   Rallyfilm.se 


 Annons:
  


Start > Nyheter 2013 > 130206 Pontus Tidemand redo för WRC-debut

Pontus Tidemand redo för sin WRC-debut

Pontus Tidemand redo för WRC-debut

Efter veckor av hårt jobb och förberedelser är det äntligen dags för Pontus Tidemand att göra debut i värstingklassen WRC när Rally Sweden drar igång. Satsningen har gjorts möjlig tack vare stöd från flera värmländska företag och poängplats är målet.

- Starten i Rally Sweden är ett mål som uppnås och helt klart en milstolpe i min karriär. Alla svenska rallyförare drömmer om en WRC-start här på hemmaplan, säger Pontus i sitt nyhetsbrev.

Att Pontus nu kan stå på startlinjen på torsdag har han framförallt sin mentor Bror Danielsson, Westmatics grundare Jan Sundell och Ingmar Svensson tillsammans med Tommy Andersson att tacka för. Bror har jobbat stenhårt med sitt stora kontaktnät och tillsammans har de lyckats få ombord flertalet värmländska företag och därmed kunnat sy ihop satsningen, som är en kostsam historia. Även Tommy Andersson och Ingemar Svensson, som har den Ford Fiesta RS WRC som Pontus ska ratta, spelar en otroligt viktig roll för att satsningen ska klaffa.

- Jag är otroligt tacksam för alla som ställer upp så mycket för mig, säger Pontus. Bror som har dragit i alla trådar, Jan som varit med och stöttat i många år och Ingemar som lånar ut bilen till mig som Tommy äger. Utan dem skulle jag inte vara här idag, säger Pontus.

Pontus Tidemand redo för WRC-debut

Kartläsare åt Pontus under vintersäsongen är norrmannen Ola Fløene, ett samarbete som fungerat väldigt bra med vinst i de båda tävlingarna de har kört tillsammans. Tidigare har Fløene läst noter åt dubbla IRC-mästaren Andreas Mikkelsen och även ingått i norska EVEN Rally-teamet, vilket också Pontus har gjort det senaste året.

Som det stora svenska hoppet i helgen, bär Pontus höga förväntningar på sina axlar. Men själv försöker han tona ner dem och se realistiskt på saken.

- Det är klart att jag känner av förväntningarna, men jag försöker att inte känna någon press. Jag siktar på poängplats, alltså topp tio, högre krav än så är det inte rimligt att ha på mig själv i nuläget. Men jag hoppas att kunna sätta några topp fem-tider om allt funkar som det ska, avslutar Pontus.

Följ Pontus VM-debut i WRC på www.gopontus.com.

// Niclas Åkerström 130206


 Annons:
Senaste bildannonserna
Rallyfilmer från Motorsport4sale på rallyfilm.se
Beställ Rallyfilm 2012
Rallyfilm 2012
Längd: 165 minuterBeställ Rallyfilm 2011
Rallyfilm 2011
Längd: 160 minuter
Beställ Rallyfilm 2010
Rallyfilm 2010
Längd: 140 minuterBeställ Rallyfilm 2009
Rallyfilm 2009
Längd: 180 minuter
Beställ Rallyfilm 2008
Rallyfilm 2008
Längd: 170 minuterBeställ Rallyfilm 2007
Rallyfilm 2007
Längd: 160 minuter

Annons:
Beställ Motorsport4sale Rallyfilm 2012

© Motorsport4sale    Om Motorsport4sale    Statistik    Om Cookies