Annons:       Antal besökare i arkivet just nu: 533   

Motorsport4sale på Facebook   Motorsport4sale på You Tube   Motorsport4sale RSS   
Start   Nyheter   Bildreportage   Intervjuer   Filmklipp   Rally-DVD   Resultat   Nostalgi   Motorsport4sale Arkiv 2002-2008   Rallyfilm.se 


 Annons:
  


Start > Nyheter 2013 > 130130 Teamen förbereder inför SM-premiären

Rallyteamen förbereder inför SM-premiären

Teamen förbereder inför SM-premiären

På lördag startar årets första SM-deltävling när Sandvikens MK står som arrangör för Vinterpokalen. 74 taggade förare ska göra upp om SM-poäng i fem klasser där även teammästerskapet inleds.

Premiären avgörs på en dag, lördagen den 2 februari, till skillnad mot resten av deltävlingarna som körs i två dagar. Start och mål, serviceplats, HQ och servering är förlagt till Göransson Arena i Sandviken där första bil startar klockan 08.00.

- Vi har en ganska kompakt bana. Det är sex sträckor varav två går två gånger. Precis som i fjol kör vi publiksträcka på VM-arenan, säger Kalle Andersson, tävlingsledare i Rally-SMs pressutskick.

Förhållandena i skogen ser bra ut men hur tjock isen är i botten av vägen är osäkert.

- Snö är det bra med men isen är jag lite osäker på. Det finns is men om det är tillräckligt vet jag inte, avslutar Kalle Andersson.

Tidsplan Vinterpokalen 2013
08.00 Start Göransson Arena
08.33 SS1 Lenåsen 1
09.01 SS2 Smörnäs 1
10.02 Service in Göransson Arena
10.22 Service ut Göransson Arena
11.00 SS3 Nybodarna
12.00 SS4 VM-Arenan
12.10 Service in Göransson Arena
13.05 Service ut Göransson Arena
13.38 SS5 Lenåsen 2
14.06 SS6 Smörnäs 2
15.00 Målgång Göransson Arena

Program och karta börjar säljas från onsdag klockan 12:00 på följande ställen:
Sandviken
- Göransson Arena
- Statoil, årsundavägen
- Statoil gävlevägen
Hofors
- Statoil
Järbo
- Handlarn
Ockelbo
- OK/Q8

Sammandrag från Vinterpokalen sänds i Tv4 Sport på tisdag 5/1 22.00

Teamen förbereder inför SM-premiären

- Jag ser fram emot helgen, det ska bli riktigt kul och kommer bli ett bra genrep inför Rally Sweden. Vinst är alltid målet, men jag tänker inte ta några onödiga risker, säger Pontus Tidemand i sitt nyhetsbrev.

Även denna gång tar norrmannen Ola Flöene, som tävlingsdebuterade med Pontus förra helgen, plats i högerstolen. Bilen är också densamma, en Ford Fiesta RS WRC som ägs av Tommy Andersson och vanligtvis brukar köras av Ingemar Svensson i SM. Nu lånar han ut den till Pontus för att han ska få de bästa förutsättningarna i och inför Rally Sweden och tillsammans med Hasse Gustafsson kör Pontus och Ingemar nu i Team Tätab.

- Jag är väldigt tacksam gentemot både Tommy som äger bilen och Ingemar som lånar ut den istället för att köra den själv. Utan dem skulle inte den här satsningen vara möjlig, avslutar Pontus.

Teamen förbereder inför SM-premiären

Fjolåret bestod mest av tester och vissa tävlingar för Mikael Lindqvist för att prova ut bilen inför 2013 års säsong. Bilen en Mitsubishi EVO X byggdes av Lindqvist och mekanikerna under förra vintern.

- I år hoppas jag att vi ska kunna visa att vi hänger med och kan slåss om segrarna. Det kommer verkligen inte bli lätt, jag blev lite överaskad förra året att de åker så fort i den här klassen, säger Mikael Lindqvist.

- Det blir häftigt med en så lång sträcka och det är alltid svårt att veta hur däcken kommer att hålla. Vi får efter reccen bestämma taktiken när vi vet hur mycket is det är på vägen, avslutar Lindqvist.

Teamen förbereder inför SM-premiären

- Det känns riktigt kul att tävla i mina hemtrakter, säger Emil Bergkvist från Hofors som med kartläsaren Sofie Lundmark från Piteå kör sin andra tävling tillsammans i den för säsongen inhyrda Ford Fiestan.

- Jag börjar bekanta mig med bilen mer och mer och härifrån kan vi bara utvecklas, menar Emil.

Teamet har dock inga höga målsättningar varken för tävlingen eller för årets SM-serie. Målet är främst att Emil och Sofie ska bekanta sig med den nya bilen och med varandra, för att till nästa år kunna ta någon pallplats i SM.

- I år ser vi det bara som en bonus om vi lyckas hamna på pallen, avslutar Emil.

Teamen förbereder inför SM-premiären

Mattias Adielsson från Göteborg och kartläsaren Christoffer Bäck från Hedemora är på plats i Sandviken för att köra om SM-poäng.

- Våra förberedelser har gått riktigt bra, förra helgen var vi med i Sprint-SM under SM-Veckan och vi tog oss till final vilket var ett av målen. Vi lyckades dock inte höja oss under finalrundan vilket alla andra gjorde. Jag tog inte de risker som behövdes för att kunna matcha de andra i finalen, kanske att jag tänkte lite på att ha en hel bil till Vinterpokalen. Det räckte för att tappa lite tid, säger Mattias Adielsson i sitt nyhetsbrev.

Det kommer att bli en lång dag då sex specialsträckor på hela 11 mil ska avgöras. Den andra och den sista specialsträckan mäter hela tre mil styck.

- Det blir häftigt med så långa sträckor. Det kommer passa mig perfekt då jag gillar när sträckorna blir lite längre. Jag tror att det är viktigt att få med sig så mycket poäng som möjligt i vintertävlingarna, då blir läget inför sommaren bättre, avslutar Mattias Adielsson.

Teamen förbereder inför SM-premiären

I Trimmat 2wd har KJ Motorsport förberett sig ordentligt.
- Vi har under vintern gått igenom bilen och har bland annat hittat lite mer effekt i motorn och uppgraderat våra stötdämpare, berättar Kristian Johansson i sitt nyhetsbrev.

Inför Vinterpokalen har teamet slipat in formen och inställningarna på bilen genom att köra ett test samt att köra tävlingen Finnskogavalsen.

- Efter att vi jobbat med bilens inställningar på testet kändes det som att vi började hitta rätt och farten ökades successivt. På tävlingen hittade vi rätt känsla med en gång och det kändes mycket bra att inleda året med en vinst. Det ger oss givetvis en del självförtroende inför Vinterpokalen, säger Kristian.

Målsättningen med årets SM-säsong är glasklar för teamet.
- Vi siktar mot en topplacering i helgen för att få med oss så mycket poäng som möjligt. Motståndet i klassen är stenhårt men det är också det som gör det så kul att köra. Det gäller att hela tiden vara på topp och vi har inte råd att göra några misstag, avslutar Kristian.

// Niclas Åkerström 130130


 Annons:
Senaste bildannonserna
Rallyfilmer från Motorsport4sale på rallyfilm.se
Beställ Rallyfilm 2012
Rallyfilm 2012
Längd: 165 minuterBeställ Rallyfilm 2011
Rallyfilm 2011
Längd: 160 minuter
Beställ Rallyfilm 2010
Rallyfilm 2010
Längd: 140 minuterBeställ Rallyfilm 2009
Rallyfilm 2009
Längd: 180 minuter
Beställ Rallyfilm 2008
Rallyfilm 2008
Längd: 170 minuterBeställ Rallyfilm 2007
Rallyfilm 2007
Längd: 160 minuter

Annons:
Beställ Motorsport4sale Rallyfilm 2012

© Motorsport4sale    Om Motorsport4sale    Statistik    Om Cookies