Annons:       Antal besökare i arkivet just nu: 523   

Motorsport4sale på Facebook   Motorsport4sale på You Tube   Motorsport4sale RSS   
Start   Nyheter   Bildreportage   Intervjuer   Filmklipp   Rally-DVD   Resultat   Nostalgi   Motorsport4sale Arkiv 2002-2008   Rallyfilm.se 


 Annons:
  

Start > Nyheter 2013 > 130122 Pontus Tidemand kör WRC-Fiesta i SM-sprinten i Falun


Tidemand kör WRC-Fiesta i SM-sprinten i Falun

Pontus Tidemand kör WRC-Fiesta i SM-sprinten i Falun

Det blir en WRC-Fiesta för Pontus i SM-sprinten i Falun då han kommer till start i samma Ford Fiesta RS WRC som han kommer att köra i Rally Sweden.

Bilen som Pontus kommer att köra är den Ford Fiesta RS WRC som vanligtvis Ingemar Svensson kör i SM-sammanhang, men som ägs av Tommy Andersson. Tommy som nu låter Pontus använda den i helgens sprint och även i VM-deltävlingen Rally Sweden om ett par veckor.

- Det är Tommy Andersson som äger bilen, men jag brukar köra den. Nu får Pontus använda den i SM-sprinten så han får lite träning i bilen innan Svenska Rallyt. Man vill ju försöka hjälpa de unga talangerna så gott man kan, berättar Ingemar Svensson som själv kommer starta i Falun med en Ford Focus WRC-bil.

I högerstolen på lördag sitter rutinerade norrmannen Ola Fløene som tidigare läst noter åt dubbla IRC-mästaren Andreas Mikkelsen, men som på lördag gör sin första tävling som kartläsare åt Pontus. Fløene är en del av EVEN Rally, talangutvecklingsbolaget som stöttat Pontus de senaste två åren, och kommer få en viktig roll som kartläsare åt Pontus under vintersäsongen.

- Sprinten blir ett perfekt tillfälle för oss att göra premiär tillsammans i bilen inför SM-deltävlingar i vinter och Svenska Rallyt. Vi har redan varit ute och tränat noter flera gånger och allt funkar perfekt. Det är faktiskt Ola som har utvecklat det notsystem som jag använder, berättar Pontus i sitt pressmeddelande.

Tävlingen är en del av SM-veckan i Falun 2013 och det har varit stort intresse för de fyrtio stycken åtråvärda platserna. Reglerna är enkla - snabbast vinner när en 7,5 km lång sprintsträcka ska köras tre gånger. De två första omgångarna avgör vilka de tio som får köra finalen är, och den snabbaste i tredje omgången kan titulera sig svensk mästare i sprintrally.

- Detta är en ny och häftig tävlingsform på SM-nivå. Längden på sträckan är ganska lång visserligen, men det gäller att vara på hugget direkt. Sen är ju sista åket direkt avgörande, snabbast där vinner helt enkelt, förklarar Pontus.

// Niclas Åkerström 130122


 Annons:
Senaste bildannonserna
Rallyfilmer från Motorsport4sale på rallyfilm.se
Beställ Rallyfilm 2012
Rallyfilm 2012
Längd: 165 minuterBeställ Rallyfilm 2011
Rallyfilm 2011
Längd: 160 minuter
Beställ Rallyfilm 2010
Rallyfilm 2010
Längd: 140 minuterBeställ Rallyfilm 2009
Rallyfilm 2009
Längd: 180 minuter
Beställ Rallyfilm 2008
Rallyfilm 2008
Längd: 170 minuterBeställ Rallyfilm 2007
Rallyfilm 2007
Längd: 160 minuter

Annons:
Beställ Motorsport4sale Rallyfilm 2012

© Motorsport4sale    Om Motorsport4sale    Statistik    Om Cookies