Annons:       Antal besökare i arkivet just nu: 1166   

Motorsport4sale på Facebook   Motorsport4sale på You Tube   Motorsport4sale RSS   
Start   Nyheter   Bildreportage   Intervjuer   Filmklipp   Rally-DVD   Resultat   Nostalgi   Motorsport4sale Arkiv 2002-2008   Rallyfilm.se 


 Annons:
  

Start > Intervjuer 2013 > 130131 Gabriel och Fredrik efter Midvintersprinten


Gabriel och Fredrik efter Midvintersprinten

Gabriel och Fredrik efter Midvintersprinten

Tanken var från början att Fredrik och Gabriel skulle köra på "riktigt" i Midvintersprinten, men de kom på att det går ju lika bra att gasa och sladda med Fiestan som föråkare. Och efter tre fartfyllda åk var de lika glada båda två.

Kan VM-tävlande i Spanien vara lika kul som föråkare i Hällefors mitt vintern? Ja, det kan det och landslagsföraren Fredrik Åhlin som förra året körde WRC Academy fick chansen att uppfylla Gabriel Segers stora dröm att få åka med som kartläsare.

Gabriel och Fredrik efter Midvintersprinten

”Gabbe” som kommer från Smedjebacken, lider av en muskelsjukdom och är rullstolsbunden. Genom ”Min Stora Dag” fick han sin ena dröm uppfylld, att få träffa delfiner i vattnet och i Hällefors fick den tuffe 13-åringen uppfylla sin andra dröm, att få åka med som kartläsare i en riktig rallytävling. Fredrik och ”Gabbe”, som fick kontakt med varandra genom en faster till Fredrik som känner familjen Seger i Smedjebacken, kollade i kalendrarna och valet föll på Hällefors MKs tävling Midvintersprinten där de gick ut som 0-bil i VM-Fiestan före startfältet.

Gabriel och Fredrik efter Midvintersprinten

Det var jättekul, berättade ”Gabbe” entusiastiskt efter de tre åken. – Jag har gillat bilar och motorsport i hela mitt liv. Det är mitt stora intresse tillsammans med fiske, fortsatte ”Gabbe”.

Fredrik Åhlin som gladeligen avstod SM-sprinten i Falun för att ge ”Gabbe” den här chansen. – Det kändes som en vinst att få uppfylla Gabriels stora dröm. Han är en riktigt cool kille, säger Fredrik och fortsatte, det var absolut ett av mina roligaste och största upplevelser.

Till NWT.se berättade Fredrik också:
- Det betydde extremt mycket för mig. Man får ett annat perspektiv på saker och ting och jag har hittat glädjen i rallyn igen efter ett tufft år.

Motorsport4sale ger tummen upp och hoppas att Fredrik snart är tillbaka med Fiestan på rallyvägarna igen och att Gabbes rallyintresse leder till nya upplevelser.

// Niclas Åkerström, Motorsport4sale 130131


 Annons:
Senaste bildannonserna
Rallyfilmer från Motorsport4sale på rallyfilm.se
Beställ Rallyfilm 2012
Rallyfilm 2012
Längd: 165 minuterBeställ Rallyfilm 2011
Rallyfilm 2011
Längd: 160 minuter
Beställ Rallyfilm 2010
Rallyfilm 2010
Längd: 140 minuterBeställ Rallyfilm 2009
Rallyfilm 2009
Längd: 180 minuter
Beställ Rallyfilm 2008
Rallyfilm 2008
Längd: 170 minuterBeställ Rallyfilm 2007
Rallyfilm 2007
Längd: 160 minuter

Annons:
Beställ Motorsport4sale Rallyfilm 2012

© Motorsport4sale    Om Motorsport4sale    Statistik    Om Cookies