Annons:       Antal besökare i arkivet just nu: 513   

Motorsport4sale på Facebook   Motorsport4sale på You Tube   Motorsport4sale RSS   
Start   Nyheter   Bildreportage   Intervjuer   Filmklipp   Rally-DVD   Resultat   Nostalgi   Motorsport4sale Arkiv 2002-2008   Rallyfilm.se 


 Annons:
  

Start > Artiklar 2013 > 130116 Latvala och Ogier inför Polo-premiären i Monte Carlo


Latvala och Ogier inför Polo-debuten i Monte Carlo

Latvala och Ogier inför Polo-debuten i Monte Carlo

Efter 17 månader av förberedelser, 20 000 testkilometer och 1 700 nykonstruerade bildelar är det nu dags att bekänna färg för Volkswagen Motorsport. Det legendariska Monte Carlo-rallyt markerar starten på en ny era för Volkswagen Motorsport med den första tävlingen med nya rallybilen Polo R WRC.

Volkswagen gör VM-debut i Monte Carlo med den helt nyutvecklade rallybilen Polo R WRC. Första specialsträckan körs på morgonen den 16 januari.
Jag kan inte vänta med att äntligen få komma igång. Hela teamet på Volkswagen ser fram emot WRC-debuten av Polo R WRC, säger Jost Capito, chef Volkswagen Motorsport.

Volkswagen Motorsport tog hem totalsegern i det tuffa Dakar-rallyt tre år i följd; 2009, 2010 och 2011 med Race Touareg men nu är det rally som gäller.
VM-tävlingar i toppklassen WRC är ny mark för oss. Dessutom har Polo R WRC utvecklats från grunden med nya innovationer. Monte Carlo-rallyt kommer att ge oss en första indikation på hur vi står oss jämfört med de andra teamen. Våra konkurrenter har två års erfarenheter av de regler som trädde i kraft 2011 och har kört WRC i många år. Vårt mål med Monte Carlo-rallyt är att få så mycket erfarenhet som möjligt och att komma i mål med båda bilarna, fortsätter Capito.

Volkswagens fabriksteam består av Jari-Matti Latvala och Miikka Anttila samt Sébastien Ogier och Julien Ingrassia, två unga förarpar som redan har lång erfarenhet av VM-tävlingar. Liksom Latvala och Anttila, har Ogier och Ingrassia vunnit sju deltävlingar i WRC.

Latvala och Anttila startar säsongen i bil nummer 7. I nummer 8 sitter Sébastien Ogier och Julien Ingrassia, som har varit kontrakterade för Volkswagen sedan slutet av 2011 och har spelat en betydande roll i utvecklingen av Polo R WRC. Rallybilen är permanent fyrhjulsdriven och har en 1,6-liters motor på 315 hästkrafter. Vridmomentet är 425 Nm vid 5 000 varv/minut.

Jari-Matti Latvala inför Monte Carlo-rallyt, Polo R WRC #7
Jag kan knappt vänta på att säsongen ska komma igång. Jag har fem år som fabriksförare i WRC i bagaget, men både Volkswagen Motorsport och Polo R WRC är nytt för mig. I det avseendet kommer jag att göra två debuter. Testerna hittills har visat att Polo R WRC är mycket tillförlitlig. Detta är förmodligen den viktigaste upptäckten hittills och en bra grund för den framtida tekniska utvecklingen under säsongen.

- Jag har redan fått en bra känsla för bilen på asfalt och snö, vilket är ett gott tecken inför Monte Carlo-rallyt. Det är jättekul att köra Polo R WRC. Den är mycket stabil och motorns körbarhet är också mycket bra. Jag skulle vilja få en bra start på säsongen. Resultatet är inte högsta prioritet ännu, även om jag naturligtvis gärna vill plocka några VM-poäng.

Sébastien Ogier inför Monte Carlo-rallyt, Polo R WRC #8
Monte Carlo är ett mycket speciellt rally. När allt kommer omkring är det mitt hemmarally. Säsongsöppningen nära mitt hem blir en upplevelse utöver det vanliga för hela teamet, eftersom det är första rallyt med nya Polo R WRC. Vi har arbetat för detta ögonblick i över ett år. Vi kan knappt vänta med att äntligen komma igång. Det är emellertid svårt att bedöma hur vi kommer att stå oss jämfört med de andra teamen som vi ännu inte har tävlat mot under konkurrensmässiga förhållanden.

- Att göra sin debut i ett VM med en helt ny bil är en stor utmaning, särskilt som de andra tillverkarna har flera års mer erfarenhet än oss. Av denna anledning måste vi vara tålmodiga och koncentrera oss på att komma i mål utan problem. Erfarenheten visar att detta är allt annat än enkelt i ett rally som Monte Carlo där vad som helst kan hända.

Chefen för Volkswagen Motorsport, Jost Capito, fortsätter:
Om du kunde välja ett rally för Polo R WRC att göra sin debut på – skulle du då välja Monte Carlo-rallyt?
Monte Carlo-rallyt är inte bara det mest legendariska rallyt i kalendern, utan också det svåraste och mest komplexa. Underlaget växlar mellan is, snö, regn och torr asfalt, vilket kan göra strategin svår och val av däck något av ett lotteri. Rallyt är en höjdpunkt och vi är självklart mycket glada över att Polo R WRC gör sin debut här.

Med Sébastien Ogier och Jari-Matti Latvala har du två mycket snabba förare. Vem tror du mest på?
De är båda lika starka. Som skandinav växte Latvala upp på grus, men han har gjort enorma framsteg på asfalt under de senaste åren. Detsamma gäller Ogier, som också har vad som krävs för att vinna på alla underlag. Båda har sju WRC-vinster. I slutändan kommer det att vara den som har bäst form för dagen som avgör vem som är snabbast.

Vilka mål har Volkswagen för 2013-säsongen?
Vi är medvetna om att vi får starkt motstånd från konkurrenter med årtionden av erfarenhet från WRC. Och vi har en ny bil som gör sin tävlingsdebut. Därför måste vi vara realistiska. Målet är att komma på pallen i tävlingarna under andra halvan av säsongen.

// Niclas Åkerström, Motorsport4sale / Volkswagens Motorsports nyhetsbrev 130116


 Annons:
Senaste bildannonserna
Rallyfilmer från Motorsport4sale på rallyfilm.se
Beställ Rallyfilm 2012
Rallyfilm 2012
Längd: 165 minuterBeställ Rallyfilm 2011
Rallyfilm 2011
Längd: 160 minuter
Beställ Rallyfilm 2010
Rallyfilm 2010
Längd: 140 minuterBeställ Rallyfilm 2009
Rallyfilm 2009
Längd: 180 minuter
Beställ Rallyfilm 2008
Rallyfilm 2008
Längd: 170 minuterBeställ Rallyfilm 2007
Rallyfilm 2007
Längd: 160 minuter

Annons:
Beställ Motorsport4sale Rallyfilm 2012

© Motorsport4sale    Om Motorsport4sale    Statistik    Om Cookies