Annons:       Antal besökare i arkivet just nu: 1107   

Motorsport4sale på Facebook   Motorsport4sale på You Tube   Motorsport4sale RSS   
Start   Nyheter   Bildreportage   Intervjuer   Filmklipp   Rally-DVD   Resultat   Nostalgi   Motorsport4sale Arkiv 2002-2008   Rallyfilm.se 


 Annons:
  

Start > Artiklar 2013 > 130108 Pontus Tidemand anmäld till Rally Sweden i en WRC-Fiesta


Pontus anmäld till Rally Sweden i en WRC-Fiesta

Pontus Tidemand anmäld till Rally Sweden i en WRC-Fiesta

Efter hårt jobb i flera veckor så skickades det in en anmälan till Rally Sweden precis innan anmälningstiden gick ut från den 22-åriga rallytalangen Pontus Tidemand. Tillsammans med kartläsaren Ola Fløene är Pontus anmäld i en Ford Fiesta WRC, en satsning som möjliggjorts efter ett otroligt gensvar från flera värmländska företag.

Den 7-10 februari avgörs Rally Sweden, den andra deltävlingen i 2013 års VM-serie och Värmlands stora rallytalang Pontus Tidemand finns med på anmälningslistan till tävlingen. De sista detaljerna klargjordes i sista stund så en anmälan kunde skickas in, 10 minuter innan anmälningstiden gick ut.

- Det känns helt sjukt. Nu börjar vi nu närma oss mitt stora mål, en WRC-start i Svenska Rallyt. Det har varit långa dagar den senaste tiden för att få ihop allt, berättar Tidemand i sitt pressmeddelande.

Som kartläsare kommer vi finna Ola Fløene, en för Pontus ny bekantskap i högerstolen, dock känner de varandra väl då de båda ingått i norska EVEN Rally-teamet det senaste året. Fløene har tidigare läst noter för dubbla IRC-mästaren Andreas Mikkelsen, som även han backas upp av EVEN Rally Management, men kommer nu vara kartläsare åt Pontus under vintersäsongen 2013.

Bilen, en Ford Fiesta WRC, ingår i högsta klassen och Pontus kommer få kämpa mot värstingförare såsom Sébastien Loeb, Mikko Hirvonen och Mads Östberg i de värmländska skogarna.

- Det kommer bli stenhårt att komma topp tio, men målet vi har är att vara med och ta poäng och göra några bra sträcktider. Mer kan jag varken förvänta av mig själv eller begära, förklarar Pontus.

En sådan här satsning är otroligt dyr, men med hjälp av flera värmländska företag med bland annat Pontus mentor Bror Danielsson och Westmatics grundare Jan Sundell i spetsen så har man lyckas sy ihop satsningen till en stor del, dock återstår några detaljer innan Pontus står på startlinjen.

- Jag är oerhört tacksam för alla som ställer upp så mycket för mig, säger Pontus.

Bror har jobbat stenhårt med sitt stora kontaktnät den senaste tiden, liksom Jan Sundell som har varit med och stöttat mig i flera år. Även Tommy Andersson och Ingemar Svensson, som har bilen jag skall köra, har varit otroligt viktiga för att vi skall få ihop detta, avslutar Pontus

Länk till Pontus Tidemands hemsida.

// Niclas Åkerström, Motorsport4sale 130108


 Annons:
Senaste bildannonserna
Rallyfilmer från Motorsport4sale på rallyfilm.se
Beställ Rallyfilm 2012
Rallyfilm 2012
Längd: 165 minuterBeställ Rallyfilm 2011
Rallyfilm 2011
Längd: 160 minuter
Beställ Rallyfilm 2010
Rallyfilm 2010
Längd: 140 minuterBeställ Rallyfilm 2009
Rallyfilm 2009
Längd: 180 minuter
Beställ Rallyfilm 2008
Rallyfilm 2008
Längd: 170 minuterBeställ Rallyfilm 2007
Rallyfilm 2007
Längd: 160 minuter

Annons:
Beställ Motorsport4sale Rallyfilm 2012

© Motorsport4sale    Om Motorsport4sale    Statistik    Om Cookies